Yanan Karaköy için anlamlı etkinlik

İnegöl Vehbi Koç İlköğretim okulu bu yıl 2.si düzenlenen geleneksel bahar şenliğini geçtiğimiz günlerde yangın afeti yaşanan Mustafa Kemalpaşa ilçesi’ne bağlı Karaköy’lüler için düzenledi. Okul müdürü Erdoğan Kızmaz yapılan etkinlikte elde edilen gelirin Karaköy’ün ihtiyaçları için kullanılacağını açıkladı.

Genç Gazete İnegöl Vehbi Koç Okulundan Yanan Karaköy Için (1)

Pastalar Karaköy'ün ihtiyaçları için

 İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nca bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel bahar şenlikleri, okul bahçesinde düzenlendi. Velilerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen şenlikte öğrencilerin hazırladığı dans ve gösteriler izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, yapılan gözlemeler ve hazırlanan pastalar Mustafa Kemalpaşa İlçesine bağlı Karaköy’ün ihtiyaçları için satışa çıkarıldı.

Genç Gazete İnegöl Vehbi Koç Okulundan Yanan Karaköy Için (3)

  Hedef 5 bin YTL yardım toplamak

Program öncesinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Erdoğan Kızmaz, düzenlenen şenliklerdeki amaçlarının  var olan güzellikleri, yeşillikleri ve çiçekleri korumanın önemine dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Bununla birlikte çıkan yangın sonrası evleri yanan Karaköy’lülere de destek çıkmak istediklerini anlatan Kızmaz,

“Bahar şenliğinde yapılan gözleme satışı ve kermesten elde edilen paralar ile daha önce ve bundan sonra yapılacak olan etkinliklerinde gelirlerini Mustafa Kemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy’ün ihtiyaçların için harcanacağız. Bu miktarın 5 bin YTL civarında olmasını bekliyoruz” dedi.

Genç Gazete İnegöl Vehbi Koç Okulundan Yanan Karaköy Için (4)

Çocuklar Çevre bilincine sahip olsunlar

    Renkli görüntülere sahne olan bahar şenliğinde çevrenin önemini sıkça dile getiren, öğrenci ve velilere göndermeler yapan Kızmaz, “öğrencilerin yaşadığı çevreye duyarlı olmasını sağlamak ve onları doğaya karşı bilinçli yetiştirmedikten sonra ağaç dikmek, çiçek dikmek çevreyi temiz tutma konusunda çalışma yapmak bir anlam ifade etmez” dedi.

Genç Gazete İnegöl Vehbi Koç Okulundan Yanan Karaköy Için (5)

Okul önünde de sigara içmeyelim

    Velilerin okul önlerinde çocuklarını beklerken içtikleri sigara konusunda da uyaran Kızmaz “ hem sigarayı içiyorlar hem de yere atıyorlar. Kimileri de okulun içine kadar giriyor sigara ağzında. Sonra çocukları temizlik için bahçeye çıkardığımızda çocuklar haklı olarak bize sigaraları gösteriyor bizde topu haliyle babalarına atıyoruz “diye konuştu.

Genç Gazete İnegöl Vehbi Koç Okulundan Yanan Karaköy Için (6)

Okulda bahar şenliği

   Yapılan konuşmanın ardından gün boyunca süren etkinliklere geçildi. Öğretmen, öğrenci ve veli dayanışmasının en güzel örneklerinin yaşandığı bahar şenliğinde, oyunlar oynandı, şarkılar söylendi, halaylar çekildi. Öğrenciler okul bahçesine çiçek dikerken, velilerde çevre korumasıyla ilgili olarak çevre kulübüyle sözleşme imzaladılar.

Arşivden haber: 01 Mayıs 2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv