TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun otuzüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı Belediye Derince Spor ile 1-1 berabere kalarak 8.sıradaki yerini korudu.

   Temsilcimiz İnegölspor, kalan 6 maçta alacağı galibiyetlerle play-off hattının 6.sırasındaki takımla olan 6 puanlık farkı kapatmayı planlarken, konuk ekip Belediye Derince Spor ise temsilcimizden alacağı puan veya puanlarla düşme hattından iyice uzaklaşmayı hedefliyordu.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına konuk ekip Belediye Derince Spor'un vuruşu ile başlandı. Maçın 10.dakikasında Nadir Çiftçi'nin mutlak bir golü kaçırmasının ardından konuk ekip maçın 23.dakikasında Melik Derin'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra temsilcimiz Orhan Aktaş ile bulduğu 2 pozisyondan da yararlanamayınca ilk yarı konuk ekip Belediye Derince Spor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısına Muhammed Samed Karakoç yerine Erkan Arda Çağdaş ile başlayan temsilcimiz aradığı beraberlik golünü 55.dakikada buldu. Bu dakikada kazanılan köşe atışını kullanan Orhan Aktaş topu kale içine gönderdi.

Topa iyi yükselen Kadir Turhan kafayla temsilcimizin beraberlik golünü kaydetti. Bu golden sonra her iki taraf  gollük pozisyonlar yakalasa da bunlardan yararlanamadı ve müsabaka da 1-1 beraberlikle sonuçlanmış oldu.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor bu beraberlikle play-off yolunda ağır bir yara  almış oldu.

Çünkü play-offun 6.sırasındaki Isparta 32 Spor'un deplasmanda Etimesgut Belediyespor'u 1-0 yenmesiyle birlikte aradaki puan farkı da 8'e yükseldi.

 Bundan sonra kalan maçlarda alınacak galibiyetlerle bu fark ne kadar kapanır, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

   Bu sezon daha önce biri kupa, diğeri de lig olmak üzere rakip Belediye Derince Spor'u yenememiştik. Bu maçta da yine yenemedik.

   Bu arada maçın haftaiçinde olmasından mıdır yoksa taraftarın play-off umutlarının kalmamasından mıdır bilinmez maça ilgi çok azdı.

 Ayrıca seçim öncesi  stada gelen siyasetçilerin seçim bittikten sonra hiçbirinin bu maça gelmemesi  dikkatlerden kaçmadı.

   Önümüzdeki hafta pazar günü saat 15.00'te deplasmanda grup lideri Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacağız. İnegölsporumuza bu maçta başarılar diliyorum.

Müslim Serbest