Gazze'de yaşanan İsrail Terörü, uluslararası toplumun endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Helikopteri Acil İniş Yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Helikopteri Acil İniş Yaptı

Katil İsrail'in 28 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeşehit olanların sayısı son 24 saatte 166 artarak 9 bin 227'ye yükseldi. 

gazze filistin 03 (1)

İsrail Güçleri Gazze Şeridi'ne Karadan Giriş Yaptı

Kuzeyden ve Batıdan İşgali İlerletmeye Çalışıyor

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne karadan giriş yaparak kuzeyden ve batıdan işgali ilerletmeye çalışıyor. Ancak bu ilerleme sırasında sivillerin bulunmadığı bölgeler hedef alınıyor. Genellikle boş tarım arazileri veya İsrail uçakları tarafından tamamen yıkılan ve boşalan sivil yerleşim yerleri bu bölgeleri oluşturuyor.

gazze filistin 03 (3)

Abluka Altındaki Gazze Şeridi Havadan ve Karadan Saldırı Altında

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun havadan yoğun şekilde bombaladığı bir abluka altında bulunuyor. Ayrıca İsrail güçleri, karadan Filistinli gruplarla şiddetli çatışmalar eşliğinde Gazze kentinin kuzey ve batısından ilerlemeye çalışıyor.

katil israil terorist israil mazlum gazze filistin (5)

İsrail'in Saldırıları Sonucunda 35 Bin Konut Yıkıldı

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 12 binden fazla hava saldırısı düzenledi ve evler, kamu tesisleri, okullar ve hastaneler gibi sivil yerleri hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda Gazze'de 35 bin konut tamamen yıkıldı, milyonlarca insan evsiz kaldı.

Bu trajik durum karşısında uluslararası toplum, çatışmanın sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için daha fazla çaba göstermelidir.

gazze filistin 03 (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR