İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede son zamanlarda artış gösteren telefon dolandırıcılığı vakaları konusunda vatandaşları uyarıda bulundu. Dolandırıcıların kamu görevlilerinin isim ve unvanlarını kullanarak gerçekleştirdikleri sahtekarlık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, teknoloji ve bilişim çağının getirdiği kolaylıkların yanında, dolandırıcılık suçlarının da çeşitlenip arttığına işaret edildi. Dolandırıcıların, Vali, Kaymakam, Hakim, Savcı, Asker, Polis gibi kamu görevlileri gibi kendilerini tanıtarak, vatandaşlarımızın güvenini suiistimal ederek maddi kayıplara yol açtıkları ifade edildi.

İnegöl'de Kiralık Araç Tartışması Kavgaya Dönüştü: Bir Müşteri Yaralandı İnegöl'de Kiralık Araç Tartışması Kavgaya Dönüştü: Bir Müşteri Yaralandı

Vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulunan Başsavcılık, hiçbir kamu görevlisinin herhangi bir sebep ile para veya ziynet eşyası talep etmeyeceğini vurgulayarak, bu tür taleplerle karşılaşılması durumunda hemen şüphe duyulması ve 112 hattına bildirimde bulunulması gerektiğini hatırlattı. Dolandırıcılık suçlarına karşı bilinçli olmanın ve yapılan uyarıları dikkate almanın büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi