Boğazköy’de pilav şöleni

Boğazköy’de Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği 2. pilav şöleni, renkli görüntülere sahne oldu.

Boğazköy barajı yakınlarındaki mesire alanında yapılan etkinliğe, İnegöl Belediye Başkanvekili Doğan Şengöz, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Nemci Demir, Anavatan Partisi İlçe Başkanı Ali Başaran, DYP İlçe Başkanı Cihat Şengün, MHP İlçe Başkanı Hasan Toktaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı Salih Berber, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Kani Uçsoy, Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Bal, Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil, dernek başkanları, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Genc Gazete Pilav Bogazkoy (5)

Geleneksel Pilav Günü

Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin Boğazköy Şubesi tarafından düzenlenen pilav gününde, üyeler ve vatandaşlar yazın keyfini çıkararak piknik yapma imkanı buldular. Etkinlik, bölgedeki aktif derneklerden biri olan Ertuğrulgazi Derneği’nin dayanışma ve kaynaşma çabalarının bir parçası olarak dikkat çekti.

Genc Gazete Pilav Bogazkoy (4)

Yoğun Katılım

Etkinlikte, derneğin Boğazköy Şubesi Başkanı Ahmet Çolak, katılımcılara pilav ikramında bulunulduğunu belirtti. Çolak, şölen için 400 kg pirinç, 400 kg tavuk eti ve 3 bin 500 adet ayran alındığını ve tüm masrafların üyelerin ve köy halkının destekleri ile karşılandığını ifade etti.

"Genelde dostluk ve akrabalık ilişkileri bayramlarda hatırlanıyor. Bizler değişik organizasyonlar yaparak dayanışma ve kaynaşmamızı artıyoruz. Etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz."

Çolak, bu tür etkinliklerin amacının dostluk ve akrabalık ilişkilerini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Katılımcılar, etkinlik süresince hem lezzetli pilavın tadını çıkardı hem de çeşitli aktivitelerle eğlendi.

Genc Gazete Pilav Bogazkoy (3)

Renkli Etkinlikler

Şölen boyunca katılımcılar, bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde piknik yapma fırsatı buldular. Etkinlikte çocuklar için çeşitli oyunlar ve yarışmalar düzenlenirken, yetişkinler de sohbet ederek hoş vakit geçirdiler. Katılımcılar, bu tür organizasyonların devam etmesini temenni etti.

Boğazköy’de düzenlenen 2. pilav şöleni, katılımcıların birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği keyifli bir gün olarak hafızalara kazındı.

Genc Gazete Pilav Bogazkoy (1)

Arşivden haber: 22 Mayıs 2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv