İnegöl gururlandırdı

Deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl halkı da seferber oldu. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl belediyesi, İTSO ve Öğretmenlerden oluşan  Vefa grubu gibi resmi ve sivil kurumlarımız yardımları tek elden koorine ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl İHH ve İNDAK arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere İnegöllü bir çok kurum ve yetkili de deprem bölgesinde büyük hizmetlere imza attılar. Tüm kurum ve kuruluşları ile adeta Milli bir mücadele veren İnegöl halkı gururlandırdı. @ Tamer Ekimci

222. SAATTE KURTARDILAR

Son gururumuz; Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına devam eden İNDAK ekipleri, depremin 222. saatinde Melike İmamoğlu'nun enkaz altından kurtarmayı başardı.

Arama kurtarma çalışmalarına depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta devam eden İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) ekipleri depremin 10. gününde bir binada ses tespit etti.

Alınan ses sonrası kurtarma çalışmalarına başlayan İNDAK ekipleri saatler süren çalışmanın ardından isminin Melike İmamoğlu olduğu açıklanan 42 yaşındaki kadını enkaz altından kurtarmayı başardı.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Uzun süren kurtarma çalışmasının ardından enkaz altından çıkarılan Melike İmamoğlu2-21'nun sağlık durumunun iyi olduğu açıklanırken, Melike İmamoğlu tedavisi için hastaneye sevk edildi.

ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN

İNDAK Üyesi Alemdar Hasan Kılıç yaptığı açıklamada, “İlk günden beri buradayız. Artık son iki apartman kalmıştı, herkese cenazeleri teslim ediyoruz. Bizim de umudumuz yoktu. Allah’tan umut kesilmediğini bir kez daha gördük. Son tablayı kaldırdık, 4 cenaze vardı, almaya çalışıyorduk. İçerden 'İmdat' diye ses geldi.

 Ayaklarımızın bağı kesildi, sevinçten havaya uçtuk. Kontak kurduk. Aradığımız kişiydi. Sağlamdı. Dışardakilerden daha iyiydi. Anlatacak bir şey bulamıyorum. Kaç saat oldu. Yemeden içmeden toprak altında sapasağlam. Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.

  "HIZLI ŞEKİLDE BİR SAATTE KOORDİNE OLDUK, ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN ÇABALARI GÖSTERDİK"

İNDAK ekibinden Yahya Bozkurt da şunları söyledi: “Depremin olduğu ilk gün ekibimiz intikal etti. Yoğun çalışmalar sonrası 11 canlı çıkardık, 70 tane de cenazemiz vardı. Teslim ettik. Son günleri yaşıyoruz. Birçok ekip ayrıldı. Biz de bölgede arkamızda cenaze bırakmak istemedik. Son cenazeyi teslim edene kadar acılarına ortak olmak istedik.

Son 4 cenazemiz var ümidiyle girdik. Allah'ın hikmeti, Melike ablanın 'İmdat' sesini duyduk. Hızlı şekilde bir saatte koordine olduk. Biz elimizden gelen bütün çabaları gösterdik. Sağlık durumu gayet iyiydi. Söylediğimiz her şeye tepki veriyordu. Sorduklarımıza sağlıklı cevap veriyordu. Maalesef yanında eşi ve kızı da hayatını kaybetmişti. Rabbim bir daha acıları göstermesin.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR