Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, TOFAŞ’taki görevinden istifa etti. Karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi.

Ömer Koç’un istifası, Stellantis ile TOFAŞ arasındaki birleşme sürecinde Rekabet Kurumu’nun getirdiği şart doğrultusunda gerçekleşti. Rekabet Kurumu, hem Ford Otosan hem de TOFAŞ yönetiminde Koç Ailesi’nden aynı anda bir ismin bulunamayacağını belirtti. Ali Koç ve Rahmi Koç’un Ford Otosan’da yönetim kurulunda yer almaya devam etmesi nedeniyle, Ömer Koç TOFAŞ’tan ayrıldı.

Koç Görevinden İstifa Etti! Resmi Açıklama Geldi!

KAP’a bildirildi: Yerine kim geldi?

KAP açıklamasında, Ömer Koç’un yanı sıra İlker Erden ve Cengiz Eroldu’nun da kendi istekleriyle görevlerinden ayrıldığı belirtildi. Boşalan koltuklara ise şu isimler atandı:

Yeni atamalar, ilk Genel Kurul toplantısında hissedarların onayına sunulacak.

Ömer Koç

Birleşmenin perde arkası

18 Nisan 2025 tarihinde Stellantis ve TOFAŞ, 400 milyon Euro bedelle birleşmişti. Alfa Romeo, Citroën, Dodge, Fiat, Jeep, Opel ve Peugeot gibi markaların sahibi olan Stellantis, birleşme için Koç Holding'ten yatırım taahhüdü istemişti. Bu kapsamda, Koç ailesinden aynı anda iki farklı otomotiv şirketinin yönetiminde bulunulmaması şartı devreye girdi.

Kaynak: yeniakit.com.tr