Sosyal medyada gündem olan “Hayrettin Şimşek iflas etti hurdacılık yapıyor” haberlerine Şimşek Plastik Şirketi’nden açıklama geldi. Sosyal medyada dolaşan "Şimşek Plastik sahibiydi, ünlü iş insanı iflas ettikten sonra hurdacılık yapmaya başladı" iddialarına karşılık Şimşek Plastik Şirketi, sadece soyisim benzerliği olduğunu ve görüntülerin kendileriyle alakası olmadığını belirtti. İşte Şimşek Plastik’in kamuoyuna yaptığı açıklama:

Şimşek Plastik Kamuoyu Açıklaması

"Şirketimizle doğrudan ya da dolaylı hiçbir bağlantısı olmayan, kim olduğunu bilmediğimiz, tamamen soyadı benzerliği olduğu görülen, hangi coğrafi bölgede, hangi faaliyet konusunda çalıştığı tarafımızca bilinmeyen Hayrettin Şimşek isimli bir şahısla ilgili olarak ‘Şimşek Plastik’in sahibi Hayrettin Şimşek, şirketlerinin batmasının ardından zor günler geçiriyor. Şimşek, geçimini sağlayabilmek için hurdacılık yaparken görüntülendi’ açıklamalı haber paylaşımı yapılmış ve kısa bir video yayınlanmıştır. Şirketimiz adına tescilli olan Şimşek Plastik kavramının kullanılması dışında şirketimizi ilgilendiren ve açıklama yapılmasını gerektirir bir durum olmayıp, soyadı benzerliği olan bir kişinin hayatına ilişkin haber olarak değerlendirilmiştir. Ancak, ilgili yayın sonrasında habere ilişkin ilgisiz yorumlar yapılarak şirketimizle konunun karıştırılmaya başlandığı tespit edilmiştir.

Şirketimizin konudan haberdar olması, müşterilerin ilgili haber linkini göndermesiyle olmuştur. Tüm çalışanlarımız ve şirketimizle iletişim halinde olan müşteri ve tedarikçiler gerçek durumu bilmekle birlikte, dezenformasyonun önüne geçilmesi amacıyla açıklama yapılma ihtiyacı hissedilmiştir.

Şirketimiz, kendi sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer almakta ve güçlü mali/kurumsal yapısı, yenilikçi ve kaliteli ürünleri ile her geçen gün büyüyerek müşterilerinin beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır.

Şirketimiz 1996 yılında Zeynel Abidin Şimşek, Mehmet Akif Şimşek, Mustafa Şimşek tarafından Şimşek Plastik ve Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti. unvanı ile Konya’da kurulmuştur. Şirket, kurumsal gelişimi ve profesyonel yönetim ilkeleri çerçevesinde 2015 yılından itibaren anonim şirket olarak faaliyetlerini devam ettirmiş ve ilgili tarihten itibaren Şimşek Plastik San. ve Tic. A.Ş. unvanı ile faaliyetlerine sorunsuz olarak devam etmektedir.

Kurulduğu günden itibaren hiçbir dönemde ekonomik sıkıntı yaşamamış olan şirketimizin fabrikaları kendi mülkiyetinde olup, ayrıca ortaklarının farklı gayrimenkul yatırımları da bulunmaktadır. Dolayısıyla, geçmişte ve halen ekonomik olarak hiçbir sıkıntısı olmadığı gibi personel sayısı, satış adetleri ve ciro anlamında da büyümeye devam etmektedir. Şirketimizin yönetim kurulu başkanı Zeynel Abidin Şimşek olup, İstanbul şubesinin müdürü ise Mustafa Cihat Şimşek’tir. Şirketimizin merkezi Konya olup, üretim Konya’daki fabrikalarımızda yapılmaktadır. Şirketimizin tek şubesi ise İstanbul’da bulunmaktadır. İlgili bilgilerin tamamı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve ticaret sicil müdürlüğünden online ortamda temin edilebilmektedir.

Gerçek durum yukarıda anlatıldığı gibi olup, belirtilen haber ile şirketimizin hiçbir bağlantısı yoktur. Bu konuda haber yapan, paylaşım yapan, yorum yapan kişi ve kuruluşların temel ahlaki ve hukuki kurallar çerçevesinde hareket etmesi beklenir. Konudan haberdar olur olmaz hukuk müşavirliğimiz de sürece dahil olmuş olup, dezenformasyon niteliğinde yorum yapan, paylaşım yapan tüm kişi ve kuruluşlara yönelik gerekli hukuki ve cezai süreçler başlatılacaktır.

Şirketimizin tüm faaliyetlerine aynı şekilde devam ettiği, ilgili yayınların şirketimizle uzaktan yakından, doğrudan ya da dolaylı hiçbir bağlantısının olmadığını tüm müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız ile paylaşmak isteriz.

Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz. 19.05.2024"

Şimşek Plastik'in Sahibi Kimdir?

Şimşek Plastik, 1996 yılında Zeynel Abidin Şimşek, Mehmet Akif Şimşek, Mustafa Şimşek tarafından Şimşek Plastik ve Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti. unvanı ile Konya’da kurulmuştur. Şirketin yönetim kurulu başkanı Zeynel Abidin Şimşek’tir.

Kaynak: Haber Merkezi