Esir takası sırasında 30 Filistinli esiri serbest bırakan Siyonistler, aynı süreçte 35 Filistinliyi gözaltına alarak zindanlardaki boş yerleri doldurdu. İsrail askerleri, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te gerçekleştirdikleri baskınlarla 35 Filistinliyi gözaltına alarak esir takası oyununu sergiledi. Bu durum, İsrail'in hukuk ve anlaşmalara uymadığını bir kez daha gösterdi.

İşgalci İsrail, ahlak sınırlarını aşarak anlaşmalara ve insanlık normlarına nasıl aykırı davrandığını, en son esir takasında da gözler önüne serdi. Barbar Siyonistler, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'teki baskınlarla 35 Filistinliyi gözaltına alırken 7 Ekim'den bu yana toplamda 3,325 Filistinliyi hapsederek zulmüne devam etti. Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin gece ve sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri baskınlarda 35 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te toplamda 3,325 Filistinliyi gözaltına aldığı vurgulandı.

Nehre Uçan Otobüste 7 Kişi Öldü Nehre Uçan Otobüste 7 Kişi Öldü

Serbest Bıraktığından Daha Fazlasını Hapsetti!

İsrail, Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltıları artırarak Hamas'a yapılan 4+2 günlük geçici ateşkes ve insani arada bile durmadı. Son 6 günde toplam 325 Filistinliyi gözaltına alarak esir takası anlaşmasını bir aldatma olarak ortaya koydu.

Hamas ile yapılan anlaşma kapsamında 70 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında Siyonistler 30'u dün gece olmak üzere toplamda 210 Filistinli esiri yıllardır tuttukları zindanlardan serbest bıraktı. Ancak İsrail, bu anlaşmayı kamuflaj olarak kullanıp bıraktığından daha fazla Filistinliyi hapishanelere doldurarak dünya kamuoyunun gözleri önünde zulme devam etti. Son 6 günde 210 Filistinli bırakan İsrail, toplamda 325 Filistinliyi hapsetti ve bu durum uluslararası alanda eleştiri topladı.

Editör: Abdullah Argun