Bu Besin ile Metabolizmanızı Hızlandırın: Kilo Verme Üzerine Şaşırtıcı Etkilerini Görün! Bu Besin ile Metabolizmanızı Hızlandırın: Kilo Verme Üzerine Şaşırtıcı Etkilerini Görün!

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, özellikle kış aylarında tercih edilen bitki çaylarına ilişkin uyarılarda bulundu. Kış çaylarının hazırlanma yöntemine dikkat çeken Arslan, yaprakların ve çiçeklerin demlenmesi, köklerin, kabukların ve meyvelerin kaynatılması gerektiğini belirtti.

Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, her bitki çayının belirli bir son kullanma tarihine sahip olduğuna vurgu yaparak demleme teknikleri konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. Arslan, konuyla ilgili olarak "Havaların soğumasıyla birlikte kış aylarında bitki çaylarına olan ilgi artmaktadır.

Ancak bu çayları seçerken ve hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli faktörler bulunmaktadır. Güvenilir kaynaklardan alınmayan bitki çaylarından kaçınmalı, depolama koşullarının uygunluğunu kontrol etmeliyiz. Son kullanma tarihi olmayan, açıkta satılan veya tazeliğinden şüphe duyulan çaylardan uzak durmalıyız. Ayrıca bitki çaylarının da belirli bir son kullanma tarihi olduğunu unutmamalı ve uzun süre saklanmamalıdır" dedi.

Ihlamurun Doğru Demlenme Yöntemi Önemli!

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, özellikle ıhlamur bitkisinin doğru bir şekilde demlenmesi gerektiğini vurgulayarak "Soğuk gecelerde sıkça tercih ettiğimiz ıhlamur, kaynatılmamalı, doğru demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır. Çiçek, yaprak veya uçucu yağ içeren bitki çayları, infüzyon olarak adlandırdığımız demleme yöntemiyle yapılmalıdır. Bu yönteme göre 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı ıhlamur eklenmeli, ardından 5 dakika bekletilip süzülerek tüketilmelidir. Aynı uygulama adaçayı, rezene ve melisa için de geçerlidir. Aksi takdirde bu bitkilerin kaynatılması, uçucu yağların kaybına neden olarak bitkinin etkisini azaltabilir" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Abdullah Argun