Iğdır Üniversitesi ile Türk Kızılay Iğdır Şubesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanması amacıyla "Kızılay Butik Evi" açıldı. Bu butikte, bayanlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturularak öğrencilere 4 parça giysi veriliyor. Peki, bu işbirliği nasıl gerçekleşti ve butik öğrencilere nasıl yardımcı oluyor?

Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi

Öğrencilerin İhtiyaçları Karşılanıyor

Kızılay'ın desteklediği bu butik, Iğdır Üniversitesi öğrencilerine büyük bir yardım eli uzatıyor. Öğrenciler, ihtiyaçlarına göre kıyafetleri seçebilirler. Butik, özellikle ihtiyaç sahibi öğrenciler tarafından yoğun talep görüyor.

Bağışlarla Destekleniyor

Iğdır Kızılay Şube Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Atalay, butikte verdikleri destekten bahsederek, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını bağışçıların katkılarıyla karşıladıklarını belirtti. Her öğrenciye her dönem dörder ürün vermeye çalıştıklarını ifade eden Atalay, bağışçılardan gelen desteklerle bu yardımın sürdürüleceğini vurguladı.

Kızılay Butik Evi, çarşamba günleri kadınlara, cuma günleri ise erkeklere hizmet veriyor. Bu işbirliği, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma amacıyla büyük bir öneme sahip.

Kaynak: