Başkan Aktaş'ın yeni bir açıklaması mı var düşüncesi ile bu haberi açtığınızın farkındayız. Ancak bu bölüm arşivden haber paylaştığımız bir bölüm. Geçmiş haberler ile nostalji yapıyoruz. Yeni bir haber zannıyla sizi hayal kırıklığına uğratmışsak affola. 

Arşivden haberimiz 18 Nisan 2006 tarihine ait. İşte arşivden haberimiz:

Genc Gazete Başkan Alinur Aktas Belediyede (1)

Başkan Aktaş, 2. yılını değerlendirdi    

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başlamasının üzerinden geçen iki yılın ardından düzenlediği basın toplantısında belediyenin faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Toplantıya milletvekili, belediye yönetimi ve meclis üyeleri de katıldı.

İnegöl'de Altyapı ve Üstyapı Yatırımları

Belediye, İnegöl’deki trafik akışını düzenleyen yeni planlar uygulamaya koydu ve mevcut yolların yenilenmesi için çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, kent merkezinin trafik yükünü hafifletmek ve bazı caddelere canlılık kazandırmak amacıyla önemli düzenlemeler yapıldı.

“Biz bu çalışmalarımızı milletvekilimiz ve parti teşkilatımızın verdiği yoğun destekle meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz, işçi ve memur tüm çalışanlarımızı, ilçe halkımızla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Aktaş, “Emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İlçe halkımıza sabır ve anlayışı için teşekkür ediyorum. Ben hep onlarla beraber oldum ve olmaya devam edeceğim.”

İnegöl'de Çevresel ve Enerji Projeleri

Aktaş, doğalgaz çalışmalarının başarılı bir şekilde ilerlediğini ve İnegöl’de hava kalitesinin artırılmasında önemli adımlar atıldığını belirtti. İlk doğalgaz meşalesinin yakılmasının ardından, binlerce evsel bağlantının tamamlandığını ve şehirdeki hava kirliliğinin azaltıldığını ifade etti.

İnegöl'de Eğitim ve Sağlık Hizmetlerine Vurgu

Belediye, eğitim ve sağlık alanlarında da önemli gelişmeler sağladı. Yeni eğitim kurumları için arsa tahsisi yapılırken, mobil sağlık araçları ile köylerde sağlık hizmetleri sunulmaya başlandı. Ayrıca yeni sağlık ocakları için yer tahsisi yapıldı ve mevcut sağlık ocaklarının kapasiteleri artırıldı.

İnegöl'de Kültür ve Spor Faaliyetlerine Destek

Kültür ve spor alanında yapılan yatırımlar ile ilçe halkına yönelik etkinlikler artırıldı. İnegölspor'un başarıları ve yerel sanatçıların konserleri, halkın sosyal hayatına canlılık kattı.

Alinur Aktaş, geleceğe yönelik projelerini ve İnegöl’ün stratejik planlamasını anlatarak, ilçenin gelişimine katkıda bulunacak herkese teşekkürlerini iletti.

Genc Gazete Başkan Alinur Aktas Belediyede (3)

Arşivden haber: 2006

İşte maziyi merak edip karşılaştırmak isteyenler için Başkan Aktaş'ın konuşmasının tam metni:

28 Mart 2004 genel seçimlerinde ilçe halkının  teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine getirildiğini belirten Başkan Alinur Aktaş, “O günden bu güne tam 2 sene geçti. Biz bu süre zarfında güzel İnegöl’ümüz için belediye olarak çok şeyin altına imza koyduk. ‘Testide ne varsa dışarıya o sızar’ misali biz de 2 yıllık icraatlarımızı ortaya koymak ve halkımızı bilgilendirmek maksadı ile bu toplantıyı yapmayı uygun gördük “dedi.

     Biz bu çalışmalarımızı milletvekilimiz ve parti teşkilatımızın verdiği yoğun destekle meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz, işçi ve memur tüm çalışanlarımızı, ilçe halkımızla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Aktaş, “Emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İlçe halkımıza sabır ve anlayışı için teşekkür ediyorum. Ben hep onlarla beraber oldum ve olmaya devam edeceğim. Ben onların Belediye Başkanı değil, yeri geldi mi kardeşleri, yeri geldi mi evlatları, yeri geldi mi ağabeyleri oldum. Ben onların hizmetkârı oldum ve olmaya da sonuna kadar devam edeceğim. Belediyeler şehrin yapılaşmasında çok önemli konuma sahiptir. Ülkeye yapılan hizmetler bir tren ise; bu trenin lokomotifi, belediyelerdir.

İnegöl'de Uyuşturucu Operasyonu İnegöl'de Uyuşturucu Operasyonu

      Belediyecilik halkın ayağına hizmeti götürmektir. Bizde bu kapsamda değerli çalışma arkadaşlarımızın engin gayreti ile, ‘resmin altına ressamının attığı imza gibi’ bize yakışır şekilde imzamızı atarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap verdik. Bundan sonra da koyduğumuz hedefler doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

     İnegöl’ün daha temiz bir enerjiyle tanışması için sürdürdüğümüz doğalgaz çalışmalarında Sayın milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı’nın yoğun destekleri ile 2004 yılı kış aylarının hemen başında düzenlediğimiz törenle yaktığımız ilk doğalgaz meşalesinin ardından, ilk evsel  bağlantının yapılmasıyla bugüne kadar on bin civarında kullanıcıya ulaştıklarını, artık hava kirliliğinde değil hava kalitesinin artışında Türkiye’de ilk 10’a girmekte olduklarını ifade eden Alinur Aktaş “İnegöl kent merkezinin yeniden şekillenmesi amacıyla o dönemde bir plana ihtiyaç duyduk ve önce bir acil eylem planı hazırladık. Bu plan çerçevesinde, uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda trafik akışını büyük oranda değiştirdik. Bu şekilde bazı caddelerimizin trafik yükünü hafifletirken, bazı caddelerimize de canlılık kazandırdık. Bilhassa çevre yolu pozisyonundaki Mimar Sinan cd. Adnan Menderes Bulvarı, Park  ve Anafartalar caddesine işlerlik kazandırdık. Şimdi de 18 uygulaması ile yeni çevre yolunu hazırladık. Eski İstaş fabrikasından başlayıp Ertuğrulgazi caddesine bağlanacak, olan 6 bin 300 mt. uzunluğundaki ve yeni sınırımız olacak bu yolla ilgili çalışmalar yılın ikinci yarısında başlayacak” dedi.

     Kent merkezinde sıkışan ve tehlike arz ettiğini düşündüğümüz LPG depolarını kent dışında tüpçüler sitesi yaparak, oraya taşıdıklarını, aynı şekilde lastikçi esnafımızı ve kamyoncularımızı da sıkışıklıktan kurtararak lastikçiler sitesi ve kamyon garajına, hurdacılar sitesi ile hal ve tahıl binası inşaatları ise devam ettiğini, çok yakında onları da hizmete sokacaklarını anlatan Belediye başkanı Alinur Aktaş sözlerine şöyle devam etti:

     “İnegöl’ün merkezindeki caddeleri Avrupa normlarında değiştirmeye başladık. Bursa - Ankara Karayolu üzerindeki köprülü kavşak çevre düzenlemesini yaptık. Özellikle Alanyurt halkının yüzlerinin gülmeye başladığını gördük. Ayrıca yıllardan beri İnegöl’ün kanayan yarası konumundaki Kozluca-İnegöl geçişi için kutubox sistem ihalesi yaptık Önümüzdeki aylarda ilçe halkımızın hizmetine sunacağız. Bozulan asfaltları yaz döneminde yeniledik ve bu yazda yenilemeye devam edeceğiz. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Biz bütün altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra asfalt, tretuar ve diğer üstyapıları yeniliyoruz. Bir kere yapıyoruz tam yapıyoruz. Bu bağlamda Ahmet  Akyollu caddesi, Atatürk Bulvarı, Park ve  M. Esatbey cad. Adnan Menderes Bulvarında asfalt ve tratuvarlar komple yenilendi, enerji hatları yeraltına alındı, doğalgaz bağlantıları yapıldı, en ince detayına kadar değişikliğe gidildi. Asfaltın kazınıp; parke taşı, kaldırım, tratuvar döşenmesi, yeşillendirme ve ağaç dikimi dahil bütün alt ve üst yapının tamamlanması ve daha önce İnegöl’de olmayan bisiklet yollarının yapılmasıyla İnegöl’ümüzün çehresini değiştirmeye başladık “diye konuştu.

Genc Gazete Başkan Alinur Aktas Belediyede (4)

SU HAYATTIR MEDENİYETTİR

     Susuz bir hayat düşünülemez ilkesinden yola çıkarak, gelecekteki su sorunumuza cevap verebilmek için,15 bin m3’lük Deydinler su deposunu inşa ederek su sorununa kalıcı olarak çözüm sağladıklarını ‘Atasına sahip çıkmayan geleceğe güvenle bakamaz’ sözünden çıkarak, İnegöl’ün mezarlıklarını bakımsızlıktan kurtarıp bahçe duvarlarını yenilediklerini. Bu yılda yürüyüş yolları ve diğer eksiklerini tamamlayacaklarını belirten Alinur Aktaş, “Halkımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için, yeni araçlar satın alıp hizmete soktuk. Vaktör, itfaiye aracı, Jsb kepçe ve daha niceleri. Şimdi asfalt işini hızlandıracak asfalt freze makinesi ve bir itfaiye aracı da 1 ay içersinde elimizde olacak. Hz. Peygamber “küçüğünü sevmeyen büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir” diye buyurmuştur. Bu bağlamda çeşitli mahallelerimize, çocuklarımızın enerjilerini boşaltacağı, stres atıp oyunlarını oynayacağı çocuk ve dinlenme parklarını yenileyerek yerlerine yenilerini yaptık. Böylece 30 dolayında irili ufaklı parkı ilçe halkına kazandırdık.

Gelişmiş toplumlar özelleştirmesi fazla olan ülkelerdir. Biz de özelleştirmelere önem verdik ve temizlik işlerini, düğün salonlarını ve birimlerimizdeki güvenlik hizmetlerini özelleştirdik. Ayrıca taşıma sistemine konfor ve standart getirdik. Tek tip araçlarla hem tüm İnegöl hem de yeni mahallelerimiz taşınıyor.

EĞİTİME ÖNEM VERDİK

     “Eğitime çok önem verdiğimizi her platformda dile getiriyoruz. Eğitim kurumlarımıza 17 yer tahsisi yaparak eğitime tam destek verdiğimizi gözler önüne serdik ve böylelikle Türkiye’de bir rekora daha imza attık. İlklerin şehri haline getirdiğimiz İnegöl’ümüzde; bir ilki de, İnegöl okulları sosyal etkinlikleri fuarı’nı açarak yaptık. İnosef’le, okulları tek çatı altına toplamayı, okulların çektikleri bu sıkıntılarına son vermeyi ve yapılan faaliyetleri daha geniş kitlelere tanıtmayı kendimize hedef bildik.

    300 olan burslu öğrenci sayımızı 450 yaptık. 150 öğrenciye de ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdik.

   Öğrencilerimize kırtasiye yardımının yanında, bir eğitim komisyonu kurarak; okullarımızın tadilat, çevre düzenlemesi, kum, parke ve çöp konteynırı ihtiyacını karşıladık. Sevinerek söyleyebilirim ki izimizin bulunmadığı hiçbir okulumuz yoktur.

    Kütüphanemize malzeme ve bilgisayar desteği verdik ve  İnternet Kütüphanesi’nin açılışını yaparak, Türkiye’de ilçeler arasında ilkler arasında yer aldık.

     Planlamasını Belediyemizin yaptığı; Sevim Yıldız Kampusü Temel Atma Töreni ve bir dizi açılışlar yapmak için Cumartesi İlçemize gelen Sayın Milli Eğitim Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in Eğitimdeki bu gelişmelerden dolayı İlçemizi öve öve bitiremediğine hepimiz şahit olduk.

Kültürpark içindeki Nikah Dairesi’ni tamamlayarak yeni evleneceklerin hizmetine sunduk. Böylelikle belediye merkez binasında küçük bir alanda yürütülen nikah hizmetlerimizi daha kullanışlı bir binada sürdürüyoruz.

SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ

     “Eğitime olduğu kadar sağlığa da büyük önem verdik. 1 hekim, 1 hemşire ve 1 sağlık memurunun görev yaptığı sağlık aracımızı;  köylerimizde dolaştırarak halkımızın ayağına hizmet götürüyoruz. Mini bir laboratuar ile kemik tarama cihazının da bulunduğu, gezici sağlık aracımız ile bugüne kadar yaklaşık 30 bin vatandaşımızı muayene ettik. Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı da ücretsiz kemik taramasından geçirdik.

     Kısa bir süre içerisinde  tam donanımlı yeni sağlık aracımız da hizmete girecektir. Onun da müjdesini buradan vermek istiyorum. Mobil sağlık aracımızdan yararlanan vatandaşlarımıza ilaç yardımı da yapabilmek için sürekli ilaç toplama kampanyası başlattık ve böylelikle bir çok hastamızın hayır duasını aldık. Göz taraması ile birçok vatandaşımızın göz kusurları ile ilgili ilk muayeneleri ücretsiz olarak yapıldı.

Yine eğitimde okullara tahsis etmiş olduğumuz arsaların yanı sıra ilçemizde yapılan 2 nolu ve 4 nolu sağlık ocaklarına arsa tahsisi, 3 nolu sağlık ocağına ise yer tahsisi yaptık.

HALK KONSERLERİ VERDİK

        Kültür komisyonumuzun çalışmaları ile  gerçekleştirmiş olduğumuz kültür sanat festivali ile ilçe halkımıza eğlenceli yaz akşamları yaşattık. Bu festivalimizde; yurt dışından ve ilçemiz deki hemşeri derneklerimizden oluşan folklor ekiplerinin gösterileri, usta sanatçılar; Fatih Kısaparmak, Özcan Deniz ve Ebru Gündeş konserleri, ünlü tiyatrocu Nejat Uygur ve illizyonist Sermet Erkin’in gösterileri ile çeşitli spor organizasyonları düzenledik.

İNEGÖLSPORUMUZLA GURUR DUYDUK

     “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesi doğrultusunda’, spora ve sporcuya olan desteğimizi sürdürüyoruz. İlçemizde çeşitli spor dallarında dereceye giren sporcularımızı ödüllendirerek, amatör spor kulüplerimize malzeme ve para yardımları ile kendilerine olan desteğimizi devam ettiriyoruz.

Ayrıca henüz 2 yıl önce düşmekten son anda kurtulan İnegölspor bugün yükselme grubunda ve Türkiye kupasında başarıyla ilçemizi temsil etti ve Beşiktaş gibi bir takımı yenerek tarihe geçti.

İnegöl de ilk defa resmi bir satranç organizasyonu yaparak, 2005 Türkiye Satranç şampiyonasını Oylat’ta düzenlendik

    Ayrıca İnegöl’e yeni bir aktivite merkezi ve akciğer kazandırmayı hedeflediğimiz; Orman işletmesinin kötü durumdaki bahçesinde, Botanik Park yapımına başladık.

Orman işletmesi’nin bahçesine kurulacak botanik park; havuzu ve kamelyası bulunan, gezip stres atılabilecek, insanların dinlenebileceği ve ilçemize ve mobilya sanayimize güzel bir görünüm katacağı bir yer olacak.

KENT MÜZESİNİ OLUŞTURDUK

Hepimiz biliriz ki; bir neslin kaderini bir evvelki nesli tayin eder. Nesiller arasında köprü oluşturmak, tarihimize ve tarihi eserlerimize sahip çıkmak için Kent Müzesi çalışması başlattık.

Ayrıca sosyal belediyeciliğin gereği, 2000 civarındaki aileye erzak ve yakacak yardımı yaptık. Bursa ve ilçelerinde ki en ucuz ekmeği satan 1-2 belediye fırınından biride biziz. Sadece 20 Ykr.  yedi bin olan günlük üretim kapasitemizi 15 bin’e çıkardık.

2.OSB ye ihtisas OSB ye özel olarak değinmek istiyorum. Müteşebbis heyet kuruldu. Çok yakında mobilya fabrikalarımız ve yeni markalarımız hızla artacak. Mobilya denince Modef’e değinmeden geçemeyeceğim. Şirketleştik, Fuar takvimine girdik, birbirinden değerli bakanlarımızı burada ağırladık. Dolayısıyla Ülkenin gündemine daha fazla geldik.

OYLAT KAPLICILARINI YENİLEDİK

     Yine İnegöl’ümüzün önemli kaynaklarından biri olan oylat kaplıcalarında da tam bir değişim başladı. Yeni faaliyete geçen Aşiyan otel, bugünlerde başlayan yeni 2.otel, otopark, alışveriş merkezi, halı saha ve tenis kortu. Eski yapıların yıkılıp yeni oluşturulacak yeşil alanlarda 2007 sonunda faaliyete geçecek.

     25 yıldır ihmal edilen toplam 25 bin nüfusu ile makus talihine terkedilmiş Akhisar-Çakırçiftliği köylerini mahalle yaptık. Orada da değişim başladı. Ulaşım ve temizlik başladı. Altyapı ve su çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Değişim ve dönüşümü en kısa zamanda göreceksiniz.

Alanyurt’ta konutların yakınında kalan şehir çöplüğü’nün yerini de değiştireceğiz. Yeni katı atık depolama tesisi klasik depolamadan farklı olarak Türkiye’de sadece 11 tane b.şehirde bulunan modern depolama sistemiyle bu yılın 2. yarısından itibaren yapılmaya başlayacak.

* Cazibe merkezinin ilk etabı Mayıs başında ihale ediliyor. Akabinde modern semt pazarı. Devamında Kent meydanı ve Ticaret Merkezi.

* Bursa-Ankara karayolu Orhan-1 den Avarlar kavşağına kadar orta refüj ve yüksek aydınlatması komple değişiyor. Ayrıca panel çitle bölünecek.

* Muhtarlarımızın hepsinin ayrı ayrı binası olacak.

* Kozluca yolu yaya alt geçidi yapılacak.

* İshakpaşa ve civarı kentsel dönüşüm projesi uygulanacak.

* Kent müzesi başlayacak.

* Stratejik planlama çalışmaları.

* e-belediye çalışması son aşamada bu yıl tamamlanacak.

* Akhisar ve Çakırçiftliği öncelikli 5 adet çocuk parkı yapılacak.

* Heykel önü ve Kuğulu park komple yenilenecek.

* Kadın sığınma evide bu yıl yapılacak.

* Akhisar ve Çakırçiftliğinde yoğun altyapı çalışmaları.

* A.Akyollu gibi, A.menderes gibi Yeşil Bursa, istiklal, Nuri Doğrul, Kasım Efendi, Anafartalar ve Hastane caddelerinde altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamı.

* Çevreyolunun ham yol çalışmaları.

* Yeni otoparklar.

* Sosyal ve kültürel etkinlikler,Sosyal yardımlar %50 civarında arttırılacak.

* Sokak ismi ve numarataj çalışmaları.

* 3500 civarındaki 4 kat ve üzeri binanın deprem envanteri.

* İnegöl’ümüzü ve geleceğini yakından ilgilendiren yeni İnegöl projesi+toplu konut.

     Çalışmalarımızın 2. Aşaması olan Yeni İnegölün planlanıp alt yapısının hazırlanması için de karalar köyü sırtlarına sağlam zeminli 706 hektarlık alanda imar planlama çalışmaları bitti. Bu bölümde planlama çalışmalarının ardından alt yapı çalışmalarını başlatıp 80 bin nüfusa hitap edecek yeni bir kent oluşturmayı hedefliyoruz.

     İnegöl Belediyesi olarak 2007-2008 aralığında tüm hedeflerimize ulaşıp, İnegöl’ü yalnız Türkiye’de değil dünyada örnek bir şehir haline getirmeyi planlıyoruz. Bu gücü kendimizde görüyoruz.

     Biz bu hizmetleri “insanların en hayırlısı insanlara hayırlı olanıdır” Hadisine muhatap olarak yapıyoruz. Bu yolda tabiki eleştirileceğiz ki, eleştirilmekten de korkmuyoruz. Atalarımızın dediği gibi ‘iyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir’. Önce Allah sonra halkımız bizim ne yaptığımızı, ne niyette olduğumuzu çok çok iyi bilmektedir. Bizim kargaşadan çok kaynaşmaya, bağrışmaktan çok bağdaşmaya ihtiyacımız var. Biz bu yola bozmaya değil sorunları çözmeye diye çıktık. Bu vesile ile tüm basın mensuplarına, Ak Parti Yönetim Kurulu üyelerine ve meclis üyelerimize teşekkür eder; ilçe halkımıza esenlikler dilerim.

Kaynak: Genç Gazete arşiv