Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 2,35 TL, motorine 1,25 TL zam geliyor.

Edinilen bilgiye göre cuma günü akaryakıta büyük zam geliyor pompa fiyatına yansıyacak olan zammın 2 liranın üstünde olması bekleniliyor.

İKİSİNE BİRDEN ZAM GELİYOR

Ancak yurt dışı fiyatlardaki artış benzin ve motorinde zamma dönüyor. Bu kapsamda perşembe gece yarısı motorine yaklaşık 1.25 lira , benzine 2.35 lira zam bekleniyor.

Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları Yeni Haftada Altın Fiyatları Ne Oldu? 22 Nisan Güncel Altın Fiyatları

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye 'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: Fırat Çelik