3 Ocak akşamında yapılacak açıklamaya göre, maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarındaki artışın ardından benzin ve motorine zam yapılması bekleniyor. Geçen yılın temmuz ayında maktu ÖTV tutarlarında 5 TL'lik artışa gidilmiş ve bu artışın her altı ayda bir üretici enflasyonu kadar güncellenmesine yönelik bir düzenleme yapılmıştı.

3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık 2023 Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine göre, akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında son altı aylık üretici enflasyonu kadar artış olması bekleniyor. Kasım ayında ÜFE'deki değişim yüzde 32,26, son beş aylık dönemde ise yüzde 24,18 olarak gerçekleşmişti.

7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu! 7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu!

Aralık ayındaki tahmini artış ve KDV'nin de eklenmesiyle birlikte, benzine en az 2,25 TL, motorine ise 2,11 TL'lik zam bekleniyor. Bu durum, yeni yıla giren sürücülerin akaryakıt masraflarında artış yaşayabileceği anlamına geliyor. Ancak, konuyla ilgili net bilgiler resmi açıklamaların ardından ortaya çıkacak.

Sürücülerin akaryakıt fiyatlarındaki değişikliklere dikkat etmeleri ve bu durumu bütçelerini planlarken göz önünde bulundurmaları önemli olacaktır.