Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Aralık hava durumu raporunu paylaştı ve kar ile sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Yayımlanan haritada 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul, Ankara, Trabzon gibi birçok ilde hava durumu detayları da açıklandı.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölge geneli (Erzincan, Van ve Iğdır dışında) ve Hatay çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın doğusunda ise yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor. Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Zincirleme kazada Traktör ortadan ikiye bölündü Zincirleme kazada Traktör ortadan ikiye bölündü

Tedbirli Olunmalı!

Meteoroloji yaptığı uyarıda, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlar yaratabileceğini belirterek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca bölgesel olarak hava durumu tahminlerinde ise İstanbul'dan Konya'ya, Edirne'den İzmir'e birçok ilin detaylı hava durumu bilgilerine ulaşılabilecek.

Editör: Fırat Çelik