Beraberinde Tesisler Müdürü Vecihi Yılmaztürk, İnşaat Mühendisi Recep Sırmacı ile birlikte İnegöl’e gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, İnegöl şehir stadında yapılacak olan A 1 tipindeki UEFA standartlarındaki tribün hakkında çalışmalara başladı.

Gümüş, Kaymakam Erdoğan Bektaş, İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş, ve  İnegölspor Başkanı Yusuf Şen, İl Genel Meclisi üyesi Nihat Kuyumcu’ya planlanan tribün hakkında bilgi verdi.

Genç Gazete İnegöl’e Uefa Standartlarında Tribün, İlk Kazma 24 Nisan’da Vurulacak (2)

    2 bin 500 kişilik tribünün ihalesini Selkan İnşaat’ın 790 milyar keşif bedelle kazandığını ve 24 Nisan’da kazmayı vuracağını belirten İl Gençlik Spor Müdürü Ömer Gümüş, İnegöl’ün bu yıl hem kupada hem yükselme grbunda başarıyla mücadele ettiğini, A ligi içinde şansının sürdüğünü söyledi..

“Bunları da düşünerek, Sayın Valimiz A.Nihat Canpolat, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Genel Meclisi üyelerinin yoğun çabası ile bu ihale yapıldı. 2006-2007 sezonuna yetiştireceğiz. Betonarme olan tribün tamamen UEFA standartlarında olacak” dedi.

Genç Gazete İnegöl’e Uefa Standartlarında Tribün, İlk Kazma 24 Nisan’da Vurulacak (3)

     İnegölspor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta  konuya ilişkin yaptığı açıklamasında  “İnegöl nüfus potansiyeli olarak bugüne kadar sporda gerekli adımları atamamıştı. Ligde ve kupada başarıdan başarıya koşan takımımızın maçlarında taraftarlarımızın ve misafir takım taraftarlarının daha modern bir ortamda maç seyretmesi kaçınılmaz olmuştu.

İl genel meclis üyelerinin girişimleri ile İnegöl’de sportif anlamda ilk çalışmalarımız amatörlere dış sahanın yapımı ile başlandı. Yapılan çalışmalar sonucu amatörlerimiz tribünlü nefis bir sahaya kavuştular. İlçe stadıyla ilgili olarak daha önce valimizin ve il genel meclis üyelerinin çalışmaları sonucu tribünlerin yeniden yapılması ve stadın kapasitesinin arttırılmasına karar verildi.

Genç Gazete İnegöl’e Uefa Standartlarında Tribün, İlk Kazma 24 Nisan’da Vurulacak (4)

Bugün yapılan incelemeler sonucunda stadın 24 Nisanda yapımına başlanmasına karar verildi. Çalışmalardan önce biz Belediye olarak portatif tribünün sökülmesi ve stat dışındaki ağaçların kaldırılması için çalışma yapacağız.

Belediyenin çalışmaları biter bitmez tribün yapımına başlanacak ve bittiğinde 6-7 bin kişilik bir stat olacak. Stadın yeniden yapılanmasını sağlayan başta Valimize, İl Genel meclisi üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziraat Odası Başkanlarından OSB Tepkisi Ziraat Odası Başkanlarından OSB Tepkisi

Genç Gazete İnegöl’e Uefa Standartlarında Tribün, İlk Kazma 24 Nisan’da Vurulacak (1)

ARŞİVDEN HABER 2006

Haberimiz arşivden, tarih 15 Nisan 2006. 18 yıl geçti. İnegöl henüz hak ettiği stadyuma kavuşabilmiş değil. Yıllar geçti hala yetersiz kalan tirübünleri konuşuyoruz.

Kaynak: Genç Gazete arşiv