Emeklilere yönelik destek paketleri bir bir hayata geçiyor. 2024 emekliler yılı kapsamında yapılan düzenlemelerle, emeklilerin ekonomik zorluklarını hafifletecek sosyal yardımlar genişletiliyor. Bu çerçevede, Aksaray Belediyesi, emeklilere ücretsiz kuaför hizmeti sunmaya başladı.

Genişleyen Sosyal Yardımlar

SGK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine Ocak ayında yapılan %49.25 oranındaki zam, bazı emekliler için açlık sınırının altında kalırken, yeni sosyal yardımlar devreye alındı. Hükümetin destek paketinde, emekli maaşı dışında geliri ve mülkü olmayanlara elektrik, doğal gaz, su faturası yardımları ve emekli kartları üzerinden gıda desteği de bulunuyor.

Kuaför Hizmeti Ücretsiz

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediyenin emeklilere yönelik ücretsiz kuaför hizmetinin başladığını açıkladı. Belediye, dinlenme evi bahçesindeki kuaför salonunu emekli vatandaşların hizmetine açtı. Hafta içi her gün 08:00'dan itibaren hizmet veren kuaför salonunda, emekliler ücretsiz tıraş başta olmak üzere tüm kuaför hizmetlerinden yararlanabilecek.

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

Talebe Göre Genişletilecek

Eğer emekli vatandaşların talepleri yoğun olursa, hizmet hafta sonları da verilecek. Belediye Başkanı Dinçer, "Aksaray Belediyesi olarak kentte yaşayan 7'den 70'e herkese hizmet vereceğiz," diye ekledi.

Diğer Sosyal Hizmetler

Belediyenin daha önce devreye soktuğu mobil kuaför hizmeti de büyük ilgi gördü. Bu hizmet, sadece emeklilere değil, engelli vatandaşlara ve hastalıkları nedeniyle evden çıkamayanlara da kuaförlük hizmeti sunarak sosyal yardımların kapsamını genişletti.

Kaynak: Haber Merkezi