1915 İnegöl doğumlu Mustafa Demirsoy, Belediye Meclis Üyeliği'nden esnaflığa, spor dünyasından cemiyet hayatına uzanan renkli yaşamıyla nasıl bir iz bıraktı?

İşte, İnegöl'ün geçmişten geleceğe köprü olan siması Mustafa Demirsoy'un öyküsü.

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (8)

Mustafa Demirsoy, Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu'ndan sonra eğitimine devam etmeye karar vermedi. Ancak bu durum, onun toplumsal katkılarını engellemedi. Spor alanında, İnegöl Doğanspor'un kuruluş aşamalarında yer alarak, genç sporcular için fırsatlar sağladı.

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (6)

Kaçak Hükümlü İnegöl'de Yakalandı Kaçak Hükümlü İnegöl'de Yakalandı

1940 ile 1945 yılları arasında İnegöl Postanesi'nde çalışan Demirsoy, iş hayatına atıldıktan sonra 1946 yılında Demokrat Parti İlçe Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı.

Demirsoy, 1950-55 yılları arasında da Demokrat Parti'yi temsilen İnegöl Belediye Meclis Üyesi olarak hizmet verdi.

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (5)

10 Nisan 1953'te Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi'nin kuruluşunda öncü rol oynayan Mustafa Demirsoy, İnegöl'ün kalkınmasına öncülük etti.

22.08.1957 tarihli kongrede İnegöl ilkokulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi seçildi. 1959 yılı İnegöl Mehter Takımının oluşturma sürecinde katkıları oldu.

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (4)

İnegöl Devlet Hastanesi Yaptırma  ve Yaşatma Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik yaptı. 1960-73 yılları İstanbul’da  yaşadı. 

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (3)

1973 yılında vefat eden Mustafa Demirsoy'un adı, İnegöl'de yaşatılmaya devam ediyor. Yenice Mahallesi'nde imara açılan bir sokak, onun anısını onurlandırmak adına Demirsoy Soyadı ile adlandırıldı.

Genç Gazete İnegöllü Mustafa Demirsoy'u Tanıyor Musunuz (2)

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin