Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran? Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran?

Bursa Kebabı, Bursa'nın yöresel ve aynı zamanda meşhur olan bir yemeğidir. Oldukça lezzetli bir yemek olduğu için pek çok kişinin tercih ettiği bir türdür. İlk olarak ismi dönen kebap olarak bilinen bu lezzet, zamanla Bursa Kebabı ismini aldı. Odun ateşinde pişen bir yemek türü olan bu yemek muhteşem bir lezzeti içinde barındırır. Bursa'da tadılması gereken bir yemek çeşidi olarak bilinir. Şimdi Bursa Kebabı'nın hikayesine yakından bakalım... 

Bursa Kebabının Hikayesi

Bursakebabıgencgazete
Bursa kebabı oldukça meşhur ve aynı zamanda lezzetli yapıya sahip olan bir yemek çeşididir. Bursa'ya gelenlerin mutlaka yemesi gereken lezzetler arasında yerini alır. Peki Bursa Kebabı ilk nerede yapıldı? 

1867 yılında Bursa kebabı ilk olarak Kayhan çarşısında ortaya çıkmıştır. Mehmetoğlu İskender usta  bir gün mangalı dik bir şekilde koyar ve farklı bir lezzet bulmak ister. Daha sonra eti sinirlerinden ve aynı zamanda kemiğinden ayırır. Ateşin etrafında bunu döndürerek pişirir. Pişme işlemi tamamlanmasının ardından eti ince bir şekilde keser. Ortaya çıkan lezzet karşısında hayrete düşen usta, bunu insanlara sunduğunda ise Bursa Kebabı'nın ünü alır başını gider. 

Kaynak: Haber Merkezi