17 üniversiteden ortak bildiri: "Türkiye'nin gönül elçileri uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" 17 üniversiteden ortak bildiri: "Türkiye'nin gönül elçileri uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Yunanistan, Kızıldeniz'deki Refah Muhafızı Operasyonu'na katılacak "YDRA" fırkateyninden 17 mürettebatın istifa haberleriyle sarsıldı. Mürettebatın istifasının arkasındaki sebep, hükümetin İsrail'in yanında yer alması ve görevlerinin intihar görevi olarak görülmesi olarak açıklandı.

Fırkateyn Mürettebatının Tarihi İstifası

İstifaların Arkasındaki Nedenler

Yunan medyasının haberlerine göre, askerlerin haklarını koruyan "Spartakos Ağı" tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın hükümetin İsrail'in yanında yer aldığı ve kendilerini intihar görevine gönderildiklerini düşünmeleri nedeniyle istifa ettikleri belirtildi.

Husilere Karşı Görev ve Endişeler

"Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında İsrail'i destekleyen gemilere saldıran Husiler, hiçbir donanma gemisinin karşı koyamayacağı silahlı insansız hava araçlarını kullanıyor."

Bu açıklamada, Husilerin silahlı insansız hava araçları kullanarak İsrail'i destekleyen gemilere saldırdığı ve bu durumun mürettebatın istifasına yol açtığı ifade edildi.

Yunanistan'daki bu gelişme, hem ulusal hem de uluslararası arenada geniş yankı buldu. Askerlerin güvenliği ve operasyonların doğası konusundaki endişeler, askeri ve politik çevrelerde tartışmaları beraberinde getirdi.

Editör: Fırat Çelik