1-Joan of Arc (Jan Dark)

Fransa'nın ulusal kahramanı olan Joan of Arc, 17 yaşında Fransa ordusuna katılarak İngiltere'ye karşı savaşmıştır. İnançları ve cesaretiyle Fransız halkına ilham vermiştir. Ne yazık ki, 19 yaşında İngilizler tarafından yakalanarak idam edilmiştir.

2- Nelson Mandela

Güney Afrika'nın apartheid rejimine karşı mücadele eden Nelson Mandela, 27 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmış ve ülkesinin ilk siyahi devlet başkanı olmuştur. Cesareti ve liderliği, Güney Afrika'da barış ve eşitlik hareketine öncülük etmiştir.

Genç Gazete Tarihe Damgasını Vuran En Cesur Isimler (1)

3-Mahatma Gandhi

Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesine liderlik eden Mahatma Gandhi, şiddetsiz direniş ve sivil itaatsizlik yöntemleriyle tanınır. Cesareti ve kararlılığı, Hindistan'ın İngiliz sömürge yönetiminden kurtulmasında büyük rol oynamıştır.

4-Rosa Parks

Amerikalı sivil haklar aktivisti Rosa Parks, 1955 yılında Alabama'da bir otobüste beyaz bir yolcuya yer vermeyi reddederek tutuklanmıştır. Bu cesur hareketi, Amerika'da sivil haklar hareketinin önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Genç Gazete Tarihe Damgasını Vuran En Cesur Isimler (5)

5-Spartacus

Roma İmparatorluğu'na karşı köle isyanının lideri olan Spartacus, cesareti ve liderliği ile tanınır. MÖ 73-71 yılları arasında Roma'ya karşı büyük bir köle isyanı başlatmış ve birçok zafer kazanmıştır.

6-Kanuni Sultan Süleyman

Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman, 46 yıllık hükümdarlığı boyunca imparatorluğun en geniş sınırlarına ulaşmasını sağlamıştır. Hem askeri hem de hukuki alanda yaptığı reformlarla tanınır. Cesareti ve liderliği, Osmanlı İmparatorluğu'nun altın çağını yaşamasına katkıda bulunmuştur.

Genç Gazete Tarihe Damgasını Vuran En Cesur Isimler (6)

7-Fatih Sultan Mehmet

Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı olan Fatih Sultan Mehmet, 21 yaşında İstanbul'u fethederek Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı başlatmıştır. Cesareti ve askeri stratejisi ile tanınan Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük hükümdarlarından biri olarak kabul edilir.

8-Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, cesareti ve liderliği ile tanınır. Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği askeri deha ve kararlılığı sayesinde Türkiye'nin bağımsızlığını kazanmasını sağlamıştır.

atatürk

9-Harriet Tubman

Amerikalı kölelik karşıtı aktivist Harriet Tubman, kölelerin özgürlüğüne kavuşması için yeraltı demiryolu olarak bilinen gizli bir ağ kurmuştur. Kendi hayatını riske atarak yüzlerce köleyi özgürlüğe kavuşturmuştur.

10-Alexander the Great (Büyük İskender)

Makedonya Kralı Büyük İskender, genç yaşta dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurmuştur. Cesareti ve askeri dehası, onu tarihin en büyük fatihlerinden biri yapmıştır.

46323115

11-Martin Luther King Jr

Amerikalı sivil haklar lideri Martin Luther King Jr., ırk ayrımcılığına karşı şiddetsiz direniş hareketine öncülük etmiştir. "I Have a Dream" (Bir Hayalim Var) konuşması, Amerikan tarihinin en etkileyici konuşmalarından biridir.

12-Emmeline Pankhurst

İngiliz kadın hakları savunucusu Emmeline Pankhurst, kadınların oy hakkı için mücadele etmiştir. Cesareti ve kararlılığı, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinde önemli bir rol oynamıştır.

13-Winston Churchill

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı olan Winston Churchill, cesareti ve kararlılığı ile tanınır. Nazi Almanyası'na karşı İngiltere'nin direnişine liderlik etmiş ve zaferde büyük rol oynamıştır.

Genç Gazete Tarihe Damgasını Vuran En Cesur Isimler (3)

Kutsal kitaplar ve Peygamberler

Kutsal kitaplarda ve Kuran-ı Kerim’de ismi geçen peygamberlerin her biri, bilhassa son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) hayat ve mücadeleleri ile insanlık en güzel örnek ve rehber olmuşlardır. Onlar Tarihe damgasını vurmuş en cesur isimler listesinin üstünde özel bir yere sahiptirler.

Bu isimler, cesaretleri ve kararlılıkları ile tarihe damga vurmuş, milyonlarca insana ilham vermiştir. Onların hikayeleri, bugün bile cesaretin ve azmin önemini hatırlatmaktadır. Dileriz bu isimler ve hikayeleri size ilham verir!

Kaynak: Haber Merkezi