Özgür Yıldırım yazdı

Merhaba dostlar, artık seçim sürecine yavaş yavaş giriyoruz. Öncelikle İnegöl olmak üzere birçok şehirde seçim heyecanı var. Adaylar yavaş yavaş netleşirken, biz yazımıza Bursa'dan başlayalım.

Biliyorsunuz, Bursa'da AK Parti, tekrar mevcut başkan Alinur Aktaş'la yola devam kararı aldı. İyi Parti, milletvekili Selçuk Türkoğlu'nu aday gösterdi. CHP'nin adayı ise Mustafa Bozbey.

Son sürpriz, YRP'den geldi. AK Parti'nin eski il başkanı Sedat Yalçın, Bursa'dan başkan adayı gösterildi. Bildiğiniz gibi, YRP son seçimde Cumhur İttifakı'na destek vermişti. Şimdi de İstanbul, Ankara ve bazı illerde tekrar ittifaka destek vermek için görüşmeler yapıyor. Ancak Bursa bu görüşmelere veya pazarlıklara dahil edilecek mi? Yoksa pazarlığın dışında mı tutulacak, belli değil. YRP, Bursa'da AK Parti'den ve diğer kararsız sağ seçmenden bir hayli oy alacağa benziyor. Bu da geçen seçimde çok az bir oy farkıyla seçimi alan Başkan Aktaş'ı farklı bir strateji izlemeye zorlar mı, göreceğiz. Tabii ki durum şimdilik böyle, daha iki ay var önümüzde; kim bilir ne olacak... 
 

Biraz da YRP'nin buradaki durumu seçimin sonucunu belirleyecek. Gelelim İnegöl'e. Biliyorsunuz, İnegöl'de CHP, YRP, DEVA, BTP'nin adayları belli oldu: CHP'den Ali Doğan, YRP'den Mehmet Kaygusuz, DEVA'dan Onur Metinbaş, BTP'den Rıza Çetinkaya. AK Parti, İyi Parti ve Saadet Partisi daha adaylarını açıklamadılar. Ama Saadet Partisi, Cuma günü adayını açıklayacak. Saadet Partisinin adayı daha önce de yazdığımız gibi İnegöl'ün sevilen simalarından Hasan Eroğlu.

AK Parti, bugün yapılacak toplantıyla birçok ilçenin adayını bölge milletvekilleri ve il belediye başkanları ile görüşerek ilçelerin başkan adaylarını belirleyip birkaç güne açıklayacak. Aldığımız kulis bilgileri birçok ilçenin mevcut başkanıyla devam edeceği yönünde. Burada bizi ilgilendiren İnegöl tabii ki. Bakalım İnegöl'de ne olacak, heyecanla bekliyoruz.