Alarm Verildi: FLiRT Varyantı Sahneye Çıktı! Yeni Covid Dalgası Kapıda mı? Alarm Verildi: FLiRT Varyantı Sahneye Çıktı! Yeni Covid Dalgası Kapıda mı?

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Uzman Diyetisyen Ecenur Özkul Erdoğan, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme üzerine kritik tavsiyelerde bulunuyor.

Doğru Beslenme ile Ramazan'da Bağışıklığınızı Güçlendirin

Uzman Diyetisyen Ecenur Özkul Erdoğan, "Ramazan'da uzun süren açlık dönemleri bağışıklık sistemimizi olumsuz etkileyebilir. Ancak bu durum, doğru beslenme alışkanlıkları ile dengelenebilir. İftarda ve sahurda mevsim sebzeleri, probiyotikler ve Omega 3 açısından zengin gıdalar tüketmek bu dönemde sağlığımızı korumanın anahtarlarından biridir," dedi.

"İftarda mutlaka balık tüketilmeli ve günlük en az 8-10 bardak su içilmeli," diyen Erdoğan, ayrıca tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bağışıklık sistemini destekleyici baharatlar olarak zencefil ve zerdeçalın her öğüne eklenmesi öneriliyor.

“Sahurda mutlaka yumurta yiyin. Anne sütünden sonra gelen en kaliteli proteindir ve hem tokluk süresini artırır hem de bağışıklığı destekler,” diye ekledi Erdoğan.

Genç Gazete Ramazan Öncesi Hazırlık Olsun Diye Oruç Tutabilir Miyiz (2)

Sahur ve İftar Arasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erdoğan, "İftar ile sahur arasına ara öğün ekleyerek metabolizma hızınızı koruyabilirsiniz. Sahuru atlamamak, gün içinde yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçecektir," şeklinde konuştu. Ayrıca, çay ve kahve tüketiminin azaltılması gerektiğini, bunun yerine şekersiz kompostoların tercih edilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtti.

Genç Gazete Ramazan Öncesi Hazırlık Olsun Diye Oruç Tutabilir Miyiz (3)

Oruç Tutmanın Bilinmeyen Faydaları

Oruç tutmanın sadece manevi bir ibadet olmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlık üzerinde de olumlu etkiler yaratabildiğini anlatan Erdoğan, "Doğru şekilde oruç tutmak yağ yakımını teşvik eder, kansere karşı koruma sağlar ve Alzheimer riskini azaltır," dedi.

Genç Gazete Oruç Ve Diyetisyen

Editör: AYHAN BAYRAKTAR