Eskişehir'de yaşanan sıradışı bir olay, park halindeki bir aracın farının kırılmasıyla başlayıp, zarar veren sürücünün bıraktığı samimi bir notla devam etti ve nihayetinde beklenmedik bir dostlukla sonuçlandı. Bu olay, trafikteki duyarlılığın ve karşılıklı anlayışın önemini bir kez daha hatırlattı.

Genç Gazete Yanlışlıkla Sol Farını Kırdım, Beni Ara Kardeşim!  (2)

Zararın Notu arkadaşlığa vesile oldu

Odunpazarı İlçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana gelen bu olayda, Osman Karanfil adındaki araç sahibi, park ettiği otomobilinin yanına döndüğünde sol ön farının kırık olduğunu fark etti. Ancak bu durum, yanında bulduğu notla birlikte Karanfil'in gününü aydınlattı. Not, "Sol ön farını yanlışlıkla kırdım. Beni ara kardeşim" ifadelerini barındırıyordu.

Bu not, Karanfil ile kazayı yapan sürücü Burak Büyüktaş arasında bir bağ kurdu. Karşılıklı anlayış ve sağduyu ile hareket eden iki taraf, kısa sürede sıkı arkadaşlara dönüştü. Büyüktaş'ın hasarın masrafını karşılamakta ısrarcı olması ve Karanfil'in bu jesti kabul etmesiyle, aralarında güvene dayalı bir ilişki oluştu.

Genç Gazete Yanlışlıkla Sol Farını Kırdım, Beni Ara Kardeşim!  (3)

Kaza ile ilgili Karanfil şöyle konuştu;

  “Akşam saat 9-10 sıralarında aracımı şuan ki yere park etmiştim. Diğer arkadaş aracıma çarpmış. Park halinde geri geri gelirken görmediğini söyledi ve çok güzel bir not bırakmış. Kendisine duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben karşılığında bir masraf istemedim. Kendisi biraz duyarlı olduğu için, ‘ben masrafınızı karşılayacağım’ dedi. Bu yüzden, ben de kabul ettim artık. Yani normalde çok büyütülecek bir şey değil ama yine de duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim.

Bu yazıyı görünceye kadar bir şey hissetmedim aslında. Bu yazıyı gördükten sonra zaten hemen aradım. Aynı şekilde benim de başıma gelse ben de aynı şekilde yapardım. Notta, ‘Sol ön farını yanlışlıkla kırdım. Beni ara kardeşim’ yazıyor. Ben de gece rahat uyuması için sadece teşekkür amaçlı aradım. Gece rahat uyacağını söyledi. Sadece onu söyledi, ‘bir hata yaptım’ dedi. Gelmek istedi ama işinden dolayı gelemedi. Ama masrafımı karşıladı. Çarpıp kaçmalar çok oluyor. Yani ben o durumlarda o arkadaşları kınıyorum. Yani öyle bırakıp bakıp kaçmak olmuyor.”

Geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı Geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı
- Osman Karanfil

Genç Gazete Yanlışlıkla Sol Farını Kırdım, Beni Ara Kardeşim!  (4)

Bu olay, Karanfil ve Büyüktaş arasında sadece maddi bir zararın telafisiyle sınırlı kalmayıp, bir dostluğa dönüştü. İki yeni arkadaş, gelecekte bir araya gelip çay içmek ve sohbet etmek için planlar yapmaya başladılar. Bu durum, trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların bile doğru yaklaşımlarla olumlu sonuçlara dönüşebileceğinin bir kanıtı oldu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR