Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında sarsıcı bir olaya tanıklık etti. Hasat için tarlaya giden matematik öğretmeni Bülent Koç, nereden geldiği bilinmeyen bir kurşunla vurularak hayatını kaybetti. Öğretmenin ailesi ve yakınları, sekiz aydır süren adalet arayışlarında hala bir sonuca ulaşamamanın acısını yaşıyor.

Genç Gazete Matematik Öğretmeni Tarlada Çalışırken Meçhul Bir Kurşuna Kurban Gitti (6)

Ailesi Adalet istiyor

45 yaşındaki Bülent Koç, 2023 Temmuz ayında, Elbistan'da öğlen saatlerinde hububat hasadı yaparken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşlenen silahtan çıkan merminin sırtına isabet etmesiyle kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerinde hayatını kaybetti.

Genç Gazete Matematik Öğretmeni Tarlada Çalışırken Meçhul Bir Kurşuna Kurban Gitti (2)

Olayın ardından geçen sekiz ay boyunca faillerin bulunamaması, Koç ailesinin ve sevenlerinin yüreğinde derin yaralar açtı.

öğretmenin eniştesi Doğan Koç, “Olay yerine geldik Bülent Hoca arabanın içerisinde yatıyor. Hocam 17.30’da çıkıyor tarlaya geliyor, daha sonra 18.30’da haber geliyor Bülent Hoca vuruldu diye. Olay yerinden Bülent Hocayı alıyorlar 600-700 metre ileriye götürüyorlar. Tarlada kavga falan mı çıktı bilmiyoruz. 14 mm çapında silahla vuruluyor Bülent Hoca. Eğitimci biri vurulmuş. Savcılığın bunun üzerinde durması gerekiyor. 7-8 ay oldu hala fail ya da failler bulunmadı. Faillerin bulunmasını istiyoruz” dedi.

Genç Gazete Matematik Öğretmeni Tarlada Çalışırken Meçhul Bir Kurşuna Kurban Gitti (3)

  Yeğen Ergün Koç ise, “Geçen yıl temmuz ayının sonlarına doğru dayım bu tarlada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vuruldu. Olayın üzerinden 8 ay geçti hala savcılıktan bir ses yok. Bize bilgilendirme yapılmadı. Civarda olan kişiler belli. Büyük bir yerde yaşamıyoruz. Biran önce olaya el atılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Genç Gazete Matematik Öğretmeni Tarlada Çalışırken Meçhul Bir Kurşuna Kurban Gitti (4)

Ailenin Adalet Arayışı

Yeğen Ergün Koç'un ifadeleriyle, olayın üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen, aile hala savcılıktan bir cevap bekliyor. “Büyük bir yerde yaşamıyoruz, civarda olan kişiler belli. Biran önce olaya el atılmasını istiyoruz,” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyorlar.

Genç Gazete Matematik Öğretmeni Tarlada Çalışırken Meçhul Bir Kurşuna Kurban Gitti (7)

Bülent Koç, Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi'nde değerli bir matematik öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız! Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR