Trenin çarptığı kamyonet paramparça oldu,sürücü ağır yaralı Trenin çarptığı kamyonet paramparça oldu,sürücü ağır yaralı

Fransa'da, Perrier markasının maden sularında dışkı bakterisi tespit edilmesi üzerine, İsviçreli gıda devi Nestle ihtiyati bir önlem olarak iki milyon şişeyi imha ettiğini duyurdu. Bu olay, Mart ayında Fransa'nın Güneydoğu'sunu etkisi altına alan Monica fırtınası sırasında yaşanan şiddetli yağışlar sonucu gerçekleşti.

Fransız yetkililer, Nestle'nin işlettiği maden suyu kuyularından birinde insan dışkısına özgü bakterilerin bulunması üzerine, firma tarafından derhal önlem alınmasını istedi. Nestle, söz konusu bakteri tespit edilen suyun kaynağı olarak gösterilen kuyunun kullanımını durdurarak, potansiyel sağlık risklerini engellemek amacıyla iki milyon şişeyi geri çağırdı ve imha etti.

Le Monde gazetesine göre, su kaynaklarında bulunan kontaminasyonun nedeni olarak, Nimes yakınlarındaki Vereze bölgesinde 1903 yılından beri faaliyet gösteren kuyudan çıkarılan suyun, Monica fırtınası sırasında meydana gelen yoğun yağışlarla kirlenmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Şirkete göre işletmenin 'yetkililerin kontrolü altında uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceği' beklense de maden suyu üreticisi, kaliteyi korumak için bazı markalarında yasaklanmış uygulamalar kullandığını kabul etmesinin ardından Ocak ayının sonundan bu yana zaten baskı altındaydı.

Kaynak: Haber Merkezi