Mahir Toraman, ot süpürgelerin toz kaldırmasına rağmen diğer süpürgelere göre daha sağlıklı olduğunu vurguluyor. Her şeyin doğal olduğunu belirten Toraman, müşterilerin eskiden en az beş tane süpürge aldığını ancak şimdi tereddüt ettiklerini ifade ediyor.

Genç Gazete Ot Süpürgesi Alan Kaldı Mı (2)

"Annemin eline şimdi elektrikli süpürge versek süpüremez" diyor Toraman.

Genç Gazete Ot Süpürgesi Alan Kaldı Mı (3)

Mesleğin Değişen Yüzü

Toraman, "Bu ot süpürgeler artık rağbet görmüyor, teknoloji gelişti, bu meslek bitti" diyor. Ancak hala duygusal bağını koruyor ve "Bu mesleği yaparken duygulanıyorum, sonuçta bununla geçimimi sağlıyorum" diye ekliyor.

Genç Gazete Ot Süpürgesi Alan Kaldı Mı (5)

Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez! Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez!
Toroman; "Bu süpürgenin yaptığı işi şimdiki elektrikli süpürge yapmaz. Bu ot süpürgeler hem eskinin hem de şimdinin lüksü" diyor.
  "Ot süpürge artık rağbet görmüyor, bu meslek artık bitti" diyen Toraman, "Artık teknoloji gelişti bu süpürgeler öldü. Bu ot süpürgeler kullanırken tozda kaldırsa diğer süpürgelere göre çok daha sağlıklı çünkü her şeyi doğal. Ben çırak olarak geldim bu işe devam ettim. Bu işi yaklaşık otuz beş kırk yıldır devam ettiriyorum. Bu işe başladığım ilk zamanla şimdi arasında çok fark var. Eskiden süpürge almaya gelen en az beş tane alırdı şimdi gelen müşteri bir süpürge alsa bile onu dahi düşünerek alıyor. Bu süpürgenin yaptığı işi şimdiki elektrikli süpürge yapmaz. Bu ot süpürgeler hem eskinin hem de şimdinin lüksü. Annemin eline şimdi elektrikli süpürge versek süpüremez halen bununla süpürebilir. Hep bu mesleği yaptım. Yani yaparken duygulanıyorum sonuçta bununla geçimimi sağlıyorum. Bu meslek artık bitmiş bir meslek

Genç Gazete Ot Süpürgesi Alan Kaldı Mı (1)

Kaynak: İHA