Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin GÜLERCE Başbakana akıl veriyor. Diyor ki ;

"Başbakan tüm kabineyi değiştirse ve Milli Görüşe bulaşmamış şaibesiz insanları bakan yapmalıdır. Bu mümkün değil mi ?"

Yani Milli Görüşçüler problemli, şaibeli, tüm uğursuzluklar onlarda da ondan bu hırsızlıklar yolsuzluklar oluyor. El insaf. Yuh diyorum başkada bir şey demiyorum. Yazıklar olsun. Allah sizi ıslah etsin.

Yahu siz bu milli görüşçülerden ne kötülük gördünüz ?

Sizde hiç insaf yokmu. Bir Müslüman,büyük bir kitleyi böyle fütursuzca itham eder mi?

Böyle bir fitne nin açıkça dile getirilmesinden cemaat mensubu insanlar hiçmi rahatsız olmazlar.

Müslümanın Müslümana yaklaşımı böylemi olur. Biz bunları yazınca bazı insanlar rahatsız oluyor. Ama bunlar söylenince fitne olmuyor. Bir taraftan ateşi söndürelim dilekleri, diğer taraftan başka bir ateşe körükle gidiliyor.

Sayın Başbakanın eski bir Milli Görüş çü olduğu, Sayın Cumhurbaşkanı nın eski bir milli görüşçü olduğunu unutuyor. O zaman onları da oyunun dışına itmek lazım dimi ?

Zaten cemaatin Tayyip Erdoğan sız bir Ak Parti isteğini bilmeyen yok. Neden. Kontrol edilemeyen bir başbakan olduğu için mi?

Yada başka natiflere yönelebilirler. Mesela CHP ye oy verebilirler. Bu günlerde bazı cemaat mensupları CHP ye oy vereceklerini söylüyorlarmış. Bu hiç şaşırtıcı değil. Daha önce de DSP ye destek vermediler mi? Milli görüşe vermezler ama CHP ye verirler. CHP nin zamanında cemaate,Müslümanlara.Said nursi ye neler yaptığını unutmuş gibiler.

Gülerce deki Milli Görüş hazımsızlığı nereden geliyor acaba. Benim bildiğim Milli Görüşçülerden Amerika, İsrail ve onların politikalarını benimseyenler rahatsız oluyor. Size ne oluyor. Tüm Müslümanları kucaklayan bu ülkede Müslümanların yönetimde olmasının gereğini bilincini veren, ülkeye sayısız hayrı dokunan bu siyasi oluşuma karşısınız. Neden? Ne zararını gördünüz ?

Allah tan tüm cemaat böyle düşünmüyor. Umarım. Bir Müslümanın böyle düşünmesi mümkün değil. Müslüman Müslümana dostça yaklaşmalı. Sevgi ile yaklaşmalı. Dünyanın neresinde olursa olsun derdiyle dertlenmeli. Müslümana karşı sonsuz kredisi olmalı. Tabi ki cemaatini sevmeli, beraber hareket etmeli. Hayırda yarışmalı .Ancak ümmeti ilgilendiren konularda benim cemaatim den öte ümmet taraftarı olmalıdır. Bir Müslüman diğer bir Müslümanın hatasını gördüğünde ona nasihat etmeli. Hatasını gizlemeli. Ama ümmeti ilgilendiiren , ülkeyi ilgilendiren hususlarda en keskin bir şekilde ona mani olmalıdır.

Şahsen cemaat mensubu çok sevdiğimiz arkadaşlarımız var. Çok kıymetli hayırda yarışan saf temiz Müslümanlar. Ben onlar çok seviyorum. Said Nursi yi çok seviyorum. Onun yolundan yürüyenleri çok seviyorum.

Ancak onun yolundan ayrılanlara da acıyorum. Acaba Said Nursi yaşasaydı bu olaylara ne derdi. Bence tüm hiddeti ile şöyle derdi.

Risale-i Nur, nifak ve şikakı, tefrikayı, fitne ve fesadı kaldırıp, kardeşliği, uhuvvet-i diniyeyi, tesanüd ve teavünü yerleştirir. Risale-i Nur mesleğinin bir esası da budur.

Risale-i Nur, gurur ve kibir ve hodfüruşluk ve zillet gibi, ahlak-ı seyyieden kurtararak, tevazu ve mahviyet ve izzet ve vakar gibi güzel ahlaklara sahip kılar.

Risale-i Nur, insan olan bir insana, acz ve fakrını derk ettirir. Bediüzzaman der ki: "İnsan, acz ve fakrını anlamakla, tam Müslüman ve abd olur."

Ey bin seneden beri İslamiyetin bayraktarlığını yapan bir milletin torunları olan cengaver ruhlu kardeşlerim Bu zamanın ve gelecek asırların Müslümanları ve bizler, Kur'an-ı Azimüşşanın tefsiri olan öyle bir rehbere muhtacız ki, tahkiki iman dersleriyle, iman mertebelerinde terakki ve teali ettirsin. Hem, korkak değil, bilakis Risale-i Nur Talebeleri gibi cesur ve kahraman ve faal ve amel-i salih sahibi, mütedeyyin, müttaki ve bununla beraber şahsi rahatlık ve menfaatlerini İman ve İslamiyetin kurtuluşu uğrunda feda eden, fedai ve mücahid Müslümanlar yetiştirsin, neme lazımcılıktan kurtarsın. Hem, taarruz ve işkenceler ve ölüm ihtimalleri karşısında, tahkiki iman kuvvetinden gelen bir cesaretle, Kur'an ve İslamiyet cephesinden asla çekilmeyen, "Ölürsem şehidim, kalırsam Kur'an'ın hizmetkarıyım" diyen ve yılgınlık haline düşmeyen sadık ve ihlaslı, yalnız Allah rızası için hizmet eden, Nur Talebeleri gibi İslamiyet hadimleri yetiştirsin, böyle muazzez Müslümanlar meydana getirsin.

İtirazı olan var mı ?

Selam ve dua ile...

.