Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta düzenlenen bir toplantıda öğretmenlerle bir araya gelerek müfredat değişikliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yapılan toplantıda müfredatın hafifletilmesi ve değiştirilmesiyle ilgili detayları paylaştı.

MEB Bakanı Yusuf Tekin'den: Önemli açıklamalar

Bakan Tekin, müfredat değişikliklerinin gündemlerinde olduğunu belirterek, yapılacak değişikliklerle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Müfredatla ilgili değişiklikler yapıyoruz. Yeni bir müfredat çalışması gündemimizde. Müfredatın hafiflemesi demek; bizim içeriğini hafifleteceğiz ama çocukların daha fazla uygulama yapacağı, materyallerle onları tanıştıracağız demektir."

MEB Bakanı Yusuf Tekin'den: Önemli açıklamalar

Bakan Tekin, müfredat değişikliklerinin kademeli olarak hayata geçirileceğini ifade ederek, "Okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar; 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yeni müfredatla hayata başlayacak. Diğer çocuklarda mevcut süreç devam edecek. Ders bazlı olarak yüzde 70 hafifletilen program da var, yüzde 30 hafifletilen program da var" diye ekledi.

İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü

Müfredat değişikliklerinin çocuklara daha fazla uygulama ve materyal tanıtımıyla birlikte gelmesi planlanıyor. Bakan Tekin, bu değişikliklerin eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, müfredatın kademeli olarak değişeceğini vurgulayarak, bu değişikliklerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda başlayacağını açıkladı.

Editör: İHSAN KURAN