Yavru vatan Kıbrıs’tan İsrail, Ukrayna, İngiltere, İran, Polonya ve Rusya’da bulunan Yahudilerin birçok arazi aldıkları gün yüzüne çıktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin nüfusu 380 bin iken 35 bini Yahudiler oluşturuyor. Bu Yahudiler ise 25 bin dönüm arazi satın aldılar.

Ukrayna ve Rusya savaşı sonrasında Gazze ve İsrail savaşı gerçekleşmesinin ardından Yavru Vatana Yahudiler göz koydu. Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan araziler ve binalar İsrail ile ilişkisi olan aracılar sayesinde Yahudiler tarafından satın alınmaktadır. İsrail Yavru Vatan’ı Filistin’e yaptığı gibi ele almaya çalışıyor gibi iddialar ortada geziyor. Son 5 sene içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Yahudi ve yabancı kesimlerin inşaat sektörüne ilgileri arttı. Yahudiler göç sayesinde KKTC’de güçlendiği görülmekte.

Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu

Kıbrıs’ın kuzeyinde Yahudiler çoğaldı

Siyonistlerin Kıbrıs’ın kuzeyine yatırım yaptıkları ortaya çıktı. On binlerce dönüm araziyi satın alarak bölgeyi ele geçirme planları kurulduğu kulaktan kulağa geziyor. Siyonistler Kıbrıs’ın Kuzeyinde birçok alanda şirket kurdu. Bu şirketlerin kurulma amacının ne olduğu bilinmiyor.

Editör: Fırat Çelik