Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı seçimleri dikkatimi çeken bir olay oldu. Zira bundan önceki cumhurbaşkanının ülkemiz hakkında bazı gönül kırıcı sözlerini basından okuyunca rahatsız olmuştum.

Anavatan, yavruvatan bağlantısı kurulmuş iki devlet...

Doğal olarak da Anadolu'nun bir parçası olan bu toprakların zirvesindeki yöneticisi daha samimi daha içten biri olmalıdır, diye düşünüyordum.

Aslında şaşıracak bir şey yok. Olması gereken oldu deyip devam etmek gerekir. Ancak önceki cumhurbaşkanının "Türkiye'nin seçimlere müdahale etme endişesi içindeyim"e benzer ifadeleri çok iğrençti.

Kendi ülkesinde bile seçimlere saygısı olan bir yönetimin böyle bir yanlışa düşmeyeceğini biliyor olmalıydı.

Çivisi çıkmış bir dünyayı hizaya getirmeye çalışan bir anlayışla yoluna devam eden bir ülke olduğumuzu unutmamalıydı.

Adı bölgesinde çekim merkezi olmaya başlayan bir ülkedir artık Türkiye. Dolayısıyla birlikte olmaktan, birlikte hareket etmekten, zarar görmeyecek kadar yakın olmaları gereken bir tutum sergilemesi gerekirdi.

Avrupa'nın bu seçimlerin sonucunda nasıl bir tutum ortaya koydu medyasından okunmakta.

Hiçbirşey gizlemeden yazıyorlar söylüyorlar ve çiziyorlar. Ne kadar rahatsız olduklarını ve seçimin sonuçları ne anlama geldiklerini açık açık yazmaktan çekinmediğinden belli değil mi?

Velhasıl sanırım herkes ne olduğunu ve nasıl olduğunu biliyor.

Herkes belli bir siyaset dili kullanıp işini yoluna koymaya çalışıyor. Sonuçta meşru olan bir seçim ve seçimi önde bitiren bir Cumhurbaşkanı var.

Bu konuda rahat ve titiz olunabilirse hiç kimse için endişe duyulacak bir durum vaki olacak değil.

Nasılsa zaman akıp geçecek bu seçim sandığı bir fırsat olarak bir kez daha milletin önüne gelecek.

Lakin bazılarının hem hile-hurda yapıp hem de seçime müdahale edecekmişcesine söylemiş olduğu zikredilen bu sözler mide bulandırıcıydı. Neyse ki olması gereken oldu ve her şey yerine oturdu.

Böyle söylüyoruz ama hakikaten sözümüzün karşılığı gerçek hayatta karşılık bulabilecek mi? Çünkü Kıbrıs halkının nasıl bir kültüre sahip olduğu az çok kulağımıza geliyor.

Milli benliklerine sahip çıkmalı, milli kültüre bağlılıkları daha güçlü olmalı. Bu beklentimiz yavruvatan insanı için bu çağda ilham kaynağı olmalı. Anavatanla bağını daha sağlam kurması bu sebeple her zamankinden daha önemli olmalı.

Seçimlerin sonuçları itibarıyla öncelikle yavruvatan Kıbrıs'ımıza ve tüm milletimize hayırlı olsun.