Turhan Şahin yazdı

FAHRETTİN ÖZTÜRK: 1964 yılı İnegöl doğumludur. İlkokulu İnegöl Sinanbey İlkokulu’nda okudu. Girmiş olduğu Devlet Parasız Yatılı Okullar sınavını kazanarak ortaokul ve liseyi Sakarya Arifiye Öğretmen Okulunda yatılı olarak okudu. Yükseköğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde devam ederek 1987 yılında bu üniversiteden mezun oldu.  Üniversite yıllarında Tiyatro Oyuncusu Ulvi Alacakaptan’ın hocalığında kurdukları “Çağrı Sahnesi” ekibi olarak sergiledikleri “İnsanlar ve Soytarılar” oyunu ile iki yıllık tiyatro faaliyetleri oldu. Oyunculuk faaliyeti dışında çeşitli oyunların tiyatro organizatörlüklerini de yaparak kültürel hayatımıza katkı sağladı. Sosyal faaliyetlerinin getirisi olarak yazarlığına büyük katkılar sağlayacak olan Türk Edebiyatının seçkin şair ve yazarlarıyla tanışma ve onlardan istifade ederek kendini geliştirme imkanı buldu. Öğretmenlik hakkını kazanmasına rağmen tayin istemeyerek 1988 yılı sonunda askerlik görevine başlamış ve askerliğini kısa dönem Denizci Er olarak Amerikan Donanmasına ait USS Saratoga uçak gemisi tarafından 1992 yılında vurulan TCG Muavenet gemisinde ifa ettikten sonra İnegöl’e yerleşti ve ticari hayata başladı. 2011-2013 yılları iki sezon İnegölspor yönetiminde yer aldı. Eserlerinde “M.Fatih Öztürk” müstear ismini kullanmakta olan yazarımız halen Yeditepe Yayınevi’nin yazarı olup yakın tarih üzerine tarihi romanlar yazmaktadır.

Kitap : İngiliz Kemal (2009), Uçurum (2013), BİN900YETMİŞ4 (2016),DM 357 (Son eseri Yeditepe Yayınlarında yakında yayınlanacak)

SALİM ÖZSOY: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1931 yılı Bulgaristan Kırcaali doğumludur. Aile 1935 yılında Türkiye’ye İnegöl’e göç etti. Tütüncülük, düvencilik, tavukçuluk gibi işler ile geçimini sağladı. 1964 yılından itibaren de süthanecilik yaparak hayatını sürdürdü. 2008 yılında ticari faaliyetini sonlandırdı. Aktif siyasetini Adalet Partisi çatısı altında yerine getirdi. 1963-68 ve 1973-77 dönemleri Adalet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 1966 yılı Düşkünlerevi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. İlçemizde yaşamını sürdürdü.

GÖKAN ÖZTÜRK: Şair, 06 Temmuz 1983 tarihi İnegöl doğumludur. Şakir Lakşe İlkokulu, Kayseri Aydınlıkevler Lisesi ve Bursa Çelebi Mehmet Liselerinde okudu. Özel sektörde çalışarak hayatını sürdürüyor. Küçük yaşlardan itibaren şiir yazmaya başladı. Şiirleri çeşitli antolojilerde yer aldı. Gökhan Öztürk’ün Türk Şiiri adına yarınlara kalıcı eser bırakma gayretini gören Şair Abdürrahim Karakoç, Öztürk’ün ilk şiir kitabı “Kartal Yuvası”nın önsözünü yazdı. Öztürk İnegöl’de yaşamını sürdürdü.    

Kitap : Kartal Yuvası (2008)