TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Sultan Su İnegölspor, 2026-2027 sezonunun ilk haftasında kendi evinde karşılaştığı 12 Bingöl Spor ile 2-2 berabere kaldı.
Yeni teknik direktör ve yenilenmiş oyuncu kadrosuyla sezona başlayan Sultan Su İnegölspor, kendi evinde, üstelik seyircisinden yoksun bir şekilde oynayacağı maçta 12 Bingöl Spor'u yenerek iyi bir başlangıç yapmak istiyordu.
Buna karşın TFF 3.Ligden şampiyon olarak geçtiğimiz sezon TFF 2.Lige yükselen konuk ekip 12 Bingöl Spor ise kadrosunu son anda kurduğundan nasıl bir oyun sergileyeceği merakla bekleniyordu.
İnegöl İlçe Stadında güzel bir havada fakat seyircisiz oynanan maçın ilk yarısına ev sahibi Sultan Su İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Maça temkinli başlayan Sultan Su İnegölspor ilk yarıda Taha Recep Cebeci ve Uğur Çetinkaya ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Buna karşın rakip 12 Bingöl Spor da Cem Ekinci ve Mertan Caner Öztürk ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Her iki takım da soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.
Maçın ikinci yarısına her iki takım da temkinli başladı. Fakat Sultan Su İnegölspor aradığı golü 53.dakikada buldu. Bu dakikada Emircan Altıntaş sol taraftan kale içine orta yaptı. Topa iyi yükselen Koray Kılınç kafayla topu kalecinin sağından filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Sultan Su İnegölspor bu golden sonra baskısını arttırarak ikinci golü bulmaya çalışırken 67.dakikada Koray Yağcı'nın ayağından kalesinde golü gördü. 73.dakikada ise Ahmet Furkan Özcan'ın kafayla attığı golle 2-1 geriye düştü. Sultan Su İnegölspor baskısını arttırdı, oyuncu değişiklikleri yaptı. Beraberlik golünü ancak uzatma dakikalarında 90+4'te Görkem İbrahim Demirel'in ayağından bulabildi. Maçta başka gol olmayınca müsabaka da 2-2 beraberlikle sonuçlandı.
Evet seyircisiz ve sessiz maçta Sultan Su İnegölspor 12 Bingöl Spor ile 2-2 berabere kalarak iyi bir başlangıç yapamadı. İlk maçlar her zaman zordur. Maçın seyircisiz olması işi daha da zorlaştırmış oldu.
Bu maç özelinde Sultan Su İnegölspor oyuncularını değerlendirmek gerekirse; kaleci Harun Tekin ikinci golde hatalıydı. Goller sağ bek Oğuz Ceylan'ın görev yaptığı taraftan geldi. Stoperler Mete Sevinç ve Behzat Taha Dede rakiplerini boş bıraktılar. Kaptan Orhan Aktaş iyi oynadı. Yusuf Tursun alışık olmadığımız bir yerde oynadı, maçın sonlarına doğru inisiyatif aldı ve etkili olmaya çalıştı. Hasan Hüseyin Acar da çok çalıştı ve sahada basmadık yer bırakmadı. Uğur Çetinkaya daha iyi olabilirdi. Taha Recep Cebeci geçen sezonki görüntüsünden epey uzaktaydı. Santrafor Koray Kılınç güzel bir gol atarak moral buldu ve ilerleyen haftalarda daha iyi olabileceğini gösterdi. Emircan Altıntaş ilk golde asist yaptı, çok çalıştı fakat agresif görüntüsünden bir an önce uzaklaşmaya çalışmalıdır. Beraberlik golünü atan Görkem İbrahim Demirel'in kaliteli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir. Koray Kılınç ile rekabet halinde olacaktır.
Önümüzdeki hafta pazar günü saat 16.00'da deplasmanda karşılaşacağı maçta Serik Spor Futbol A.Ş. karşısında Sultan Su İnegölspor'a başarılar diliyorum.