Turhan Şahin yazdı

YRD.DOÇ.DR.ERSİN GÜNGÖR: 1977 yılında İnegöl’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl’de tamamladı. 1993-94 öğrenim dönemi İnegöl Lisesi mezunudur.  Ankara Üniversitesi Çankırı Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde 2000 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı üniversite’de “Ormancılık Ekonomisi” alanında yüksek lisansını 2005 yılında aldı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünü bitirerek ikinci  bir lisans diploması edindi. 2010 yılında ise “Orman Kaynaklarının Bütünleşik İşlevsel Yönetim Planlaması” alanında doktorasını tamamladı. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

FAHRİ GÜREL: Ebru sanatçısı, 1937 Bulgaristan doğumludur. 1952 yılında aile İnegöl’e göç etti. Dördüncü sınıftan itibaren Şükrünaili Paşa  ilkokulu öğrencisi olup 1955-56 İnegöl Ortaokulu mezunudur. Lise öğrenimini Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi, Eskişehir Atatürk Lisesi ve İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde yaptı. Rize İkizdere’de iki yıl öğretmen asteğmen olarak görev sonrası Üniversite sınavına girerek İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe, Sosyoloji, Antropoloji ve Psikoloji Bölümü’nde eğitim gördü. Felsefe öğretmeni ve idareci olarak uzun yıllar Malatya ve İstanbul’da görev yaptı. 1991 yılında emekli olsu. 1983 yılında Ebru Sanatı ile tanıştı, Mustafa Düzgünman’ın öğrencisidir. Çalışmalarını İstanbul Üsküdar’da  sürdürdü.  Birçok kişisel sergi açar, tanıtım toplantılarına katılır. 2010 yılında da Ebru ile ilgili kitabı yayınlandı İstanbul’da yaşantısını sürdürüyor..

DR.UMUR GÜRSOY: Kendisini çevre koruma eylemcisi ve yazarı olarak niteler. 1954 Eskişehir doğumludur, ama İnegöl’lüdür. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi 1979 yılı mezunudur. Uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim dalında 1984 yılında tamamlamıştır. 1999-2005 yılları Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmıştır. 1979 yılından beri Bursa, Osmaniye,Diyarbakır ve Hatay illerinde Sağlık Bakanlığı bünyesi’nde çeşitli görevler yapmıştır.  Halen Osmaniye’de çalışıyor. Halk Sağlığı ve Çevre konusunda bilimsel ve popüler makaleleri yayınlanmıştır. Yazılarını kendi blog’unda da yayınlamaktadır. Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Hekimler Derneği Kurucu, Türk Tabipler Birliği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği,  Sağlık Emekçileri Sendikası üyedir. Kitap : Dikensiz Gül Temiz enerji, Enerjide Toplumsal Maliyet ve Temiz Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Kitap Çeviri : Çernobil Kazası’nın Sağlık Sonuçları, Çernobil Halk Mahkemesi