Turhan Şahin yazdı

KAVASOĞLU, VELİ: Cemiyet adamı, kundura ustası, esnaf. 1891 yılı Erzincan-Eğin İlçesi Yukarı Umutlu (Barosor) Köyü doğumludur. Köyünde toprak azlığı ve işsizlik nedeni ile İstanbul’a göç etti. Rum bir ustanın yanında ayakkabıcılık mesleğini öğrendi. Mütareke sonrası Teşkilatı Mahsusa’ya katıldı. Salihli taraflarında Yunanlılara karşı savaşırken esir düştü. Atina’da esir kampında casusluk suçlamasıyla öldürülmeyi beklerken İstanbul’da yanında çalıştığı Rum ayakkabıcı ustasının Yunan ordusunda subaylık yapan oğlu ile karşılaştı. O’nun yardımı ile esir kampından kaçtı. Anadolu’ya dönüş yaptı. Sonrası İnegöl’e yerleşti. İnegöl’e yerleşmesinde ayakkabıcılık mesleğinin gelişmiş durumda olması etkili oldu. Kısa sürede ayakkabıcı ve cemiyet adamı olarak İnegöl’de kendini kabul  ettirdi. Ticaret Odası Yönetim Kurullarında görev aldı. 1923 yılı İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü Kurucu Yönetim Kurulu üyesidir. Sonrasında da yönetim kurullarında görev aldı. 1969 yılında ilçemizde vefat etti.

KAVASOĞLU, MUHSİN: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, cemiyet adamı. 1341-1925 yılı İnegöl doğumludur. İlk ve ortaokul eğitimini İnegöl’de yaptı. İstanbul Haydarpaşa Lisesi mezunu olup tütün, kozac gibi işlerde ticaret yaparak hayatını sürdürdü. 30.11.1969, 18.12.1970 ve 07.12.1972 tarihli kongrelerde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Uzun yıllar İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Aktif siyasetini Demokrat Parti, Adalet Partisi  bünyesinde sürdürdü. 02  Haziran 1968 Yerel Seçimleri’nde AP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1968-73 yılları bu görevi yerine getirdi. 1970’li yıllarda İnegöl Lisesi Koruma Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.  26.09.1979 tarihinde vefat etti.

KAVASOĞLU, VEDAT: Binicilik Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi, avukat, 1958 İnegöl doğumludur. İshakpaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. 1977 yılı Haydarpaşa Lisesi ve 1983 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Sonraki yıllarda aynı üniversitenin İşletme İktisadı Enstitüsü’nde ekonomi  de tahsil etmiştir. 2008 yılı TÖMER İngilizce Bölümü mezunudur. Bahçeşehir Üniversitesi Uzlaştırıcı Avukat ve CMK seminerlerine katılmış olup Çapraz Sorgu ve Uzlaştırıcı Avukat sertifikasına sahiptir. 1984 yılı İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü Yöneticisi olarak İnegölspor’un kuruluş sürecinde görev almıştır. Bursa Atlıspor Kulübü üyesi olarak etkinliklerinde görev almaktadır. Aynı zamanda da Binicilik Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliğini uzun zamandır sürdürmektedir.  Spora ve sanata düşkün bir Bursa Barosu Üyesi   avukat olarak Bursa’da hayatını sürdürmektedir.