TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onaltıncı haftasında deplasmanda karşılaştığı Çorum FK takımını 1-0 yenerek play-off yarışında ben de varım dedi.

Yaşadığı kötü günlerden sonra Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın göreve getirilmesiyle birlikte yükselişe geçen İnegölspor, deplasmanda An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor, kendi evinde de Sarıyer maçlarını galibiyetle kapatarak bu maçlardan altın değerinde 3'er puan çıkartmıştı. Alınan 6 puanın ardından moraller yükselmiş ve takımda olumlu bir hava oluşmuştu. Oyuncular antrenmanlarda teknik heyetin dediklerini yapıyor ve giderek takım olma yolunda ilerliyordu. Bütün bunlar bu hafta deplasmanda seyircisiz oynanacak olan Çorum FK karşısında yeni bir başarıya imza atılacağının bir işaretiydi.

Çorum FK takımına baktığımızda, üst üste deplasmanda Etimesgut Belediye Spor ve Bodrumspor A.Ş. takımlarını yendiğini fakat daha sonra oynadığı 4 maçında da berabere kaldığını görüyoruz. Onlar için de bu maçın önemi büyüktü. Bizimle oynayacakları maçın seyircisiz olması ve üstelik İsmet Benli ve Hasan Küççük gibi önemli oyuncularının cezalı olmaları onlar için bir dezavantajdı.

Temsilcimiz İnegölspor, Çorum Şehir Stadında oynanan karşılaşmada Burak Çalık, Batuhan Er, Umut Kaya ve Murat Yıldırım gibi kaliteli oyunculara sahip olan Çorum FK karşısında önce savunmayı sağlam tuttu, daha sonra 2. ve 3. bölge denilen alanları iyi kapatarak geliştirdiği kontrataklarla da rakip alanda tehlikeler yaratmaya çalıştı. Ömer Faruk Ermeç, Bahadır Taşdelen, Furkan Mızrak ve Aykut Uluç ile bulduğumuz pozisyonlardan sonuç çıkmayınca ilk yarı golsüz sona ermiş oldu.

İkinci yarıda da temsilcimiz oyun disiplininden kopmayıp Ömer Faruk Ermeç ve Furkan Mızrak ile tehlikeler yarattı. Buna karşılık Çorum FK oyuncularının öne geçme çabalarını kalecimiz Gökhan Siverek, stoperlerimiz İbrahim Sürgülü ve Samet Cantürk yerinde müdahaleleri ile sonuçsuz bıraktı. Savunma oyuncularımızın bu başarılı oyunu orta sahadaki oyuncularımız ile bütünleşince maçın 69. dakikasında beklediğimiz gol de gelmiş oldu.Bu dakikada rakibin taç atışı sonrasında top bize geçti ve Selimcan Temel-Ömer Faruk Ermeç- Furkan Mızrak- Aykut Uluç koordinesiyle bu topu önünde bulan Kaptan Bahadır Taşdelen ceza yayının hemen üzerinden vuruşunu yaparak topu adeta 90 diye tabir edilen yerden filelerle buluşturdu. Çorum FK bu golden sonra da Batuhan Er, Umut Kaya, Seçkin Getbay ve Burak Çalık ile pozisyonlar buldu fakat değerlendiremedi. Maç da İnegölspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Aldığı bu sonuçla temsilcimiz İnegölspor gözünü artık play-offa dikti. Bundan sonra ligin üst kısmıyla ilgileneceğiz. Çünkü temsilcimiz artık play-off içinde yer alan takımları hem deplasmanda yeniyor hem de onları play-off hattının dışına itiyor. Oyuncularımızın bu inanç ve azimleri play-off hattı ile aradaki puan farkını 4'e indirdi.

Yazımı burada sonlandırırken geçtiğimiz hafta Sarıyer maçı öncesinde prim sözü veren İş İnsanı Sayın Mehmet Döngel'in ardından Çorum FK maçı öncesinde prim sözü veren Kurucu Başkanımız Sayın Hasan Bilge'ye de teşekkür ediyor, önümüzdeki pazar günü kendi sahamızda karşılaşacağımız Bodrum spor A.Ş. maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...