Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt ile birlikte bayram hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Şen: "Dostluk ve kardeşliğin en üst seviyeye çıktığı, manevi atmosferin azami şekilde yaşandığı mübarek Ramazan Ayı"nı idrak ediyor ve sonuna yaklaşıyoruz. Belediye olarak halkımızın bu mübarek ayı en iyi ve huzurlu şekilde geçirmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik/gösteriyoruz. Bilindiği üzere yarın gece 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi"ni idrak edeceğiz. Kadir Gecesi vesilesiyle İnegöl Müftülüğü ve İshakpaşa Derneği ile birlikte özel bir program hazırladık. İkindi namazında sakal-ı Şerif ziyareti ile başlayacak program, iftar yemeği ve teravih sonrası özel programla devam edecek. Bu vesile ile ben tüm ilçe halkımızı da bu programa da davet etmek istiyorum" dedi.

"TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVE HAZIR"

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

"Ramazan sokağı etkinliklerimizin yanında kardeş şehirlerimizdeki iftar ve erzak paketi organizasyonlarımız ve Ahmet Türkel Aşevindeki iftarlar Ramazan-ı Şerif"in sonuna geldik" diyen Şen: "Bilindiği üzere 08 Ağustos günü Ramazan Bayramının ilk günü. Tüm ilçe halkımızın Ramazan Bayramını şimdiden kutluyor, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak Ramazan Bayramı öncesi her türlü hazırlığımızı planladık. Ramazan ayı süresince başta gıda satışı yapan yerler olmak üzere denetimlerimizi sürekli olarak yaptık. Bayram öncesinde de hem gerekli denetimlerimizi hem de bayramda sık kullanılacak mekânların temizliğini yerine getirdik. Bayram süresince tüm birimlerimiz göreve hazır halde konuşlandırılmıştır. Zabıta, Su İşleri, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuştur. Bayram süresince herhangi bir olumsuzlukta bu ekipler müdahale edeceklerdir. Olası patlak ve arızalar haricinde, bayram süresince her hangi bir su kesintisi söz konusu değildir. Oluşacak aksaklıklarda Su İşleri Müdürlüğümüz bayram boyunca 24 saat hizmet verecektir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, bayramın birinci günü dâhil, bayram süresince temizlik çalışmalarını rutin bir şekilde sürdürecektir. Ana caddeler, çarşı içi ve alışverişin yoğun yapıldığı yerler ile pazaryerleri başta olmak üzere şehrimiz elden geçirilmeye devam ediyor. Mobilya sanayinde sadece arefe günü çöp toplanacaktır. Bayram süresince bu alanda temizlik hizmeti verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"RAMAZAN SOKAĞI 11 AĞUSTOS"A KADAR AÇIK"

Mezarlıklarda da genel temizlik çalışmaları yapılmaya devam ettiğini aktaran Şen, şunları söyledi: "Cenaze ve Defin Hizmetleri birimimiz ise normal günlerdeki çalışma sistemiyle çalışmaya devam edecektir. Cenaze definleri ve gerçekleşen ziyaretler için mezarlıklarımızda her gün nöbetçi bulunacaktır. Fen işleri Müdürlüğümüz de ilçe halkımızdan gelebilecek şikayetleri dikkate alarak bayram süresince nöbetçi ve icapçılarını hazır bulunduracaktır. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşın kriz ekibimiz anında hizmet verecek şekilde görevlendirilmiştir. Normal çalışma düzenini bayram süresince de devam ettirecek olan İtfaiye Müdürlüğümüz, bayramda her zaman olduğu gibi 7/24 hizmet verecektir. Umarız; bayram süresince her hangi bir afet durumuyla karşı karşıya kalmayız. Bayramda en çok ziyarete konu olan Huzurevimizde, bayram öncesi gerekli tüm çalışmalar yapılmış ve Huzurevimiz, ziyaretçi kabulüne hazır hale getirilmiştir. Huzurevi personelimizin tamamı bayram süresince hizmet vermeye devam edecektir. Nöbetçi zabıtamız da bayram boyunca 24 saat hizmet verecektir. Bayram süresince halkımız, her türlü şikâyet ve isteklerini ALO 153 No"lu telefondan nöbetçi zabıtamıza iletebilecek ve sorununa çözüm bulabileceklerdir. Tüm bunların yanında her akşam yüzlerce İnegöllünün yoğun ziyaretine sahne olduğu Ramazan Sokağı"nda da birbirinden farklı etkinlikler devam ediyor. Ramazan Sokağımız bayram boyunca yani 11 Ağustos"a kadar açık kalacaktır. Belediyeler, 7/24 esasına göre çalışan ve beşikten mezara kadar hizmet veren kamu kurumlarıdır. Günün herhangi bir saatinde mutlaka bir yetkiliye ulaşmanız mümkündür. Hatta tatil ve bayram günlerinde de belediyeler çalışmaya devam eder. Hayat akmaya devam ettikçe ve insanlar günlük yaşamlarını sürdürdüğü müddetçe İnegöl Belediyesi de gerek rutin çalışma programlarıyla gerekse de nöbetçi ve icapçı çalışanlarıyla hizmet vermeye devam edecektir. İnegöl Belediyesi, Ramazan Bayramı"nın sorunsuz ve huzur içerisinde geçmesi için gerekli tüm önlem ve tedbirleri almıştır. İlçe halkımız bu konuda müsterih olabilir"

"AREFE PAZARINA İZİN YOK"

Arefe pazarı ve açılan sergilere de değinen Yusuf Şen: "Her bayram öncesinde çarşı merkezine kurulan arefe pazarı ve açılan sergilere; şehir içi trafik akışını bozması ve haksız rekabete konu olması sebebiyle bu sene de izin vermiyoruz. Ancak, burada dükkânı bulunan işyeri sahiplerinin, satışını yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri, Önceki yıllarda almış olduğumuz karar gereği kendi dükkânlarının önüne satabileceklerdir. Asıl işi esnaflık olmayan; şeker, çorap, kılık-kıyafet gibi ürünleri satmak isteyen vatandaşlarımız tarafından belediyemize talepler gelmektedir. Ayrıca; ilçemiz dışından günü birlik satış yapmak isteyen vatandaşlarımız da söz konusudur. Bize gelen bu taleplerin hiçbirine izin verilmeyecek, sergi açmaları veya satış yapmalarına göz yumulmayacaktır. Belediye olarak bu yasağı delmek isteyen vatandaşlarımıza karşı her türlü tedbir alınmıştır. Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmesi için Tabakhane Caddesi, Yapı Kredi bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine Salı gününden itibaren kapatılacaktır. Ayrıca İnegöl"ün en büyük ve merkez pazaryeri olan Mer-Pa da açılan Perşembe pazarımızın bayramın Perşembe gününe tekabül etmesi sebebiyle Salı ve Çarşamba günü kurulacağını hatırlatıyorum. Bu vesile ile halkımızın Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdikleri ile birlikte nice bayramlar geçirmelerini diliyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.