Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

Ankara'da gözlerin çevrildiği kritik görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme, saat 16.04'te başladı.

Karşılama ve Görüşmenin Detayları

CHP lideri Özel, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından genel merkezin kapısında karşılandı. Tokalaşmanın ardından Özel ve beraberindekiler içeri geçti. Görüşme, genel merkezin 8. katındaki genel başkanlık makamında gerçekleştirildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da görüşmede yer alıyor.

Görüşmenin Arka Planı ve Gündem Maddeleri

Erdoğan ve Özel'i bir araya getiren süreç, CHP liderinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriği telefonu açmasıyla başladı. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme yaparak bir araya gelme kararı aldılar.

Görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım," dedi. CHP lideri Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular da bulunuyor.

Özel, bu kritik görüşme öncesinde, eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştü ve Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin onların görüş ve önerilerini aldı.

Kaynak: Haber Merkezi