İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte? İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte?

Dünyaca Ünlü Türk Peynirleri

Türkiye'den dünyaya yayılan peynirlere aşağıdakiler örnek verilebilir:

Divle

Divle Obruk Peyniri: Türk Rokforu olarak bilinen Divle Obruk Peyniri, eşsiz tadı ve aromasıyla dünyanın en kaliteli 5 peynirinden biridir. Koyun ve keçi sütünden üretilen bu lezzetli rokfor peyniri, lezzetini mağarada aylarca saklanan fermantasyon tekniğinden alıyor.

Gravyer

Kars Gruyere : Kars Gruyere keskin, zengin kokusu ve lezzetiyle dünyanın en ünlü Türk peynirlerinden biridir. Bu geleneksel gruyere peyniri genellikle saf inek sütünden veya kçi sütü karışımından yapılır. Lezzetini yaylalarda otlayan hayvanların kaliteli sütünden alır.

Ezine Peynir

Ezine Beyaz Peynir : Ezine Peyniri, geleneksel Türk kahvaltısının en sevilen ve önemli parçasıdır. Bu kaliteli beyaz peynir mevsimine göre koyun, keçi veya inek sütünden yapılır ve dünyada da oldukça yaygındır.

Kargı

Kargı Tulum Peyniri : Dünyaca ünlü Kargı Tulum Peyniri, Türkiye'de ve dünyada çok aranan, dağlık köylerde üretilen, koyun veya keçi sütünden yapılan, bölgeler arasında büyük farklılıklar gösteren bir peynirdir.

Lor Peynir

Lor Peyniri : Lor Peyniri, protein içeriği yüksek, tuzu ve yağı az olan bir beyaz peynir çeşididir. Ayrıca Lor, Türk tatlılarının daha hafif versiyonlarının yapımında kullanılan sağlıklı bir peynirdir. Tüm bunların yanında dünyada oldukça sevilir.

Kaynak: Haber Merkezi