Mezitler"de 2005 yılında başlayan bölünmüş yol çalışmasının ne zaman tamamlanacağı belli oldu. Yaklaşık 8 yıldır doğa ile mücadele eden Karayolları nihayet çalışmanın tamamlanacağı gün ile ilgili tarihi açıkladı.

Önceki gün AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri ile Karayolları 14. Bölge müdür yardımcıları, şantiye şefleri, kontrol mühendisleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür"den gelinen son durumda hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

47 BİN 657 METRE FORE KAZIK ÇAKILDI

Çalışmalara ilişkin bir açıklamada bulunan Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür şunları söyledi: "Mezitler Türkiye"nin en zor coğrafyalarından biri. Burada çalışmak çok zor. Ciddi bir toprak hareketi oldu, heyelanlar yaşandı. Toprak hareketleri nedeniyle öylesine zorlu bir arazi var ki, fore kazıkları toprağın 30 metre altına çift sıra çaktık. İçine de donatılmış betonlarla demir indirildi. Toplam 47 bin 657 metre fore kazık yapıldı. Mezit-1 Köprüsü ile Aksutekke Köyü arasında yer alan 22 kilometre uzunluğundaki Mezit Vadisi"nde bölünmüş yol çalışmaları 2005"te başladı. Güzergahın tomoğrafik yapısı, yapım çalışmaları sırasında öngörülmeyen güçlüklerin yaşanması nedeniyle bazı yerlerde projede revizyon gerekti. Vadinin jeolojik yapısı gereği kademeli yol yapılmak zorunda kalındı. Fakat bu sayede yüksekteki yolun yamaçlardaki heyelanı önleyen bir set oluşturdu. Duvar görüntüsünün de doğayla bütünlük sağlamasına özen gösterdik. Güzergah boyunca yapılan 5 ayrı ihalede 4 farklı firma çalıştı. Toplam 22 kilometrelik kesim bölünmüş yol olarak trafiğe açıldı. Mezitler"deki yol yapımında artık son 180 metrelik bölüme gelindi. Şimdi bu son 180 metre için çalışma başlıyor. Bayramdan sonra da bitirmeyi hedefliyoruz."

MEZİTLER"DE BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI"

Yapımına 2005 yılında başlanan 22 kilometre uzunluğundaki Mezitler Vadisi"nde 606 metrelik tünel yapıldı. 11 köprü yapımının yanı sıra bir menfez uzatıldı. 2.6 kilometre uzunluğunda da kademeli yol inşa edildi. Yol çalışmasında 1 milyon 220 bin metreküp yarma kazı ve 515 bin metreküp dolgu yapıldı. Yola yapılan harcama ise 194.5 milyon lirayı aştı.