1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle, İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'na ulaşımı kısıtlamak amacıyla geniş çaplı toplu taşıma ve yol kapatma tedbirleri aldı. Metro, deniz ulaşımı ve tramvay hatlarındaki seferlerde önemli iptaller yapılırken, birçok önemli arter de trafiğe kapatıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılmayacağını belirtmesine karşın, çeşitli sendikalar ve siyasi partiler Taksim'e yürüyüş düzenleme kararında ısrarlı. Bu durum, şehirdeki ulaşım ve güvenlik önlemlerinin daha da artırılmasına neden oldu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

Toplu taşımada yapılan kısıtlamalar arasında, M2, M11, M7 metro hatlarının bazı istasyonlarının, Füniküler ve Nostalji Tramvay hattı gibi önemli bağlantı noktalarının kullanıma kapatılması bulunuyor. Deniz ulaşımında ise, Anadolu ve Avrupa yakası arasındaki bazı iskelelerde seferler durdurulacak.

İstanbul'da yaşayanlar ve şehre gelen ziyaretçiler, alternatif güzergahları kullanarak planlarını yapmak zorunda kalacaklar. Bu kapsamlı kısıtlamalar, hem güvenlik güçlerinin hem de vatandaşların yoğun bir gün geçirmesine neden olabilir.

Peki 1 Mayıs Ulaşım Kesintileri Nasıl Olacak?  İstanbul'da Yollar ve Taşıma Ağları Nasıl Etkilenecek?

Metro hattında, Yenikapı - Hacıosman hattının Vezneciler, Haliç, Taksim, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe gibi merkezi durakları kapalı olacak. İstiklal Caddesi'nde Nostalji Tramvay seferleri, Kabataş-Taksim Füniküler hattı ve Tünel-Karaköy Füniküler hattı da dahil olmak üzere, Taksim'e erişimi sağlayan diğer toplu taşıma ağları da hizmet dışı bırakılacak.

Otobüs duraklarında, İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı istikametlerindeki durakları çift yönlü olarak hizmet vermeyecek. Deniz ulaşımında, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Eminönü iskelelerinin kullanımı yasaklanacak, ancak Adalar’a seferler devam edecek. Marmaray'da Sirkeci istasyonu da hizmet dışı olacak.

Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatılacak. Fevzi Paşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Vezneciler Caddesi ve Ragıp Gümüşpala Caddesi gibi önemli arterler erişime kapanacak. Alternatif olarak, Sahil Kennedy Caddesi ve D100 gibi ana arterler kullanılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi