İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmalara Avrupa'nın tepkisi dikkat çekiyor. İsrail yanlısı eylemlere yeşil ışık yakan Avrupa ülkeleri, Filistin dayanışma gösterilerine yasak getiriyor.

İngiltere: Filistin Bayrağını Sallamanın Yasallığı Tartışılıyor

FİLİSTİN İSRAİL (4)
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, bazı durumlarda Filistin bayrağını sallamanın yasal olmayabileceğini duyurdu. Filistin'e destek için atılan sloganların ve sembollerin kullanım bağlamının önemli olduğunu vurguladı.

Biden ve Netanyahu telefonda görüştü Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

FİLİSTİN İSRAİL (3)-1

Tehditkâr Kararlar Eleştiriliyor
İngiltere merkezli Filistin Dayanışma Kampanyasının Direktörü Ben Jamal, Braverman'ın açıklamalarını "sivil özgürlükler açısından endişe verici" olarak değerlendiriyor.

Fransa'da Gösteri Yasağ


Paris'teki Filistin destek gösterileri, kamu düzeni gerekçesiyle yasaklandı. Diğer şehirlerdeki gösterilere polis müdahalesi sosyal medyada yer buldu.

Hollanda: Hamas Yanlısı Gösterilere Müdahale

FİLİSTİN İSRAİL (2)-1
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hamas yanlısı gösterilere müdahale edileceğini belirtti. Ancak Filistinlilere destek veren bir vakfın yöneticisi, Filistin destek gösterisinin rotasını değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Almanya: Filistin Destek Gösterileri Karşısında Tutumu

FİLİSTİN İSRAİL (1)-1
Almanya'da da benzer gelişmeler yaşanıyor. İsrail yanlısı eylemlere kısıtlama veya yasaklama getirilmezken, Filistin dayanışma gösterileri konusunda çeşitli yasaklamalar söz konusu.

Sonuç olarak, Avrupa ülkelerinin Filistin dayanışma gösterilerine getirdiği yasaklar, ifade ve gösteri özgürlüğü açısından eleştiriye maruz kalıyor.

Bu politikalar, Avrupa'da Filistin'e destek veren sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından "ifade ve gösteri özgürlüğüne ciddi saldırı" olarak değerlendiriliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR