Milli Savunma Bakanlığı, haftalık bilgilendirme toplantısında önemli gelişmeleri aktardı. İsrail ve Filistin'deki durumu yakından izlediklerini belirten MSB, terörle mücadelenin yanı sıra bölgesel ve küresel barış için yapılan çalışmaları da paylaştı.

Terörle Kesintisiz Mücadele

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir asrın en kapsamlı ve etkili faaliyetlerinin icra edildiği bu dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveriyle mücadele ettiğini vurguladı.

Terörle Mücadelenin Sonuçları

Aktürk, terörle mücadelede etkileyici sonuçların elde edildiğini belirterek, son bir haftada 252 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

"Kesintisiz şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile son bir haftada 252 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

İsrail-Filistin Gerginliği ve İnsani Yardım

MSB, Gazze'ye insani yardım götürülmesinin şu anki şartlarda mümkün olmadığını, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktiflerini beklediklerini ifade etti.

SİHA İddiası ve ABD Uçağı

Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'yı düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığına dair iddialar yalanlandı. Uçağın Ürdün'den kalktığı belirtildi.

Yüksekova’da 6 metrelik kar tünellerinde zorlu çalışma Yüksekova’da 6 metrelik kar tünellerinde zorlu çalışma

Editör: Umut Gökdaş