Bilim Haberleri

bilim haberleri ve güncel bilim gelişmeleri, bilim ile ilgili tüm video, bilim fotoğrafları ve bilim haberleri Genç Gazete sitemizde


Kültür& Sanat

Atların ayakta uyuduklarını bilmeyenimiz var mı? Peki, atlar gerçekten nasıl ve neden ayakta uyuyabiliyorlar?

Genel

Gelişen bilim dünyasında, beyin gücünü artırmanın yolları sürekli olarak araştırılıyor. Bu bağlamda, Illinois Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi gibi prestijli kurumların...

Kadın & Aile

Nisan ayı yağmurları, bereket ve şifanın kaynağı olarak kabul edilir. Peki, bu inanışın bilimsel bir dayanağı var mı, Nisan yağmurları...

Gündem

İstanbul'da yakında deprem olma ihtimali var mı yok mu? Bilim insanları arasında yaşanan sert tartışmalar gündemi meşgul ediyor.

İnanç

Oruç tutmanın bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarını biliyor musunuz? İşte oruç tutmanın vücudumuza ve sağlığımıza sağladığı muazzam faydalar!

Dünya

Dünya üzerindeki en büyük yılan türü, dev bir yeşil anakonda keşfedildi!

İnegöl

Bilim ve teknolojinin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri...

Sağlık

Geceleri neden uyuruz? Neden uyumak zorundayız? Bu basit gibi görünen sorunun cevabı aslında sandığımızdan çok daha karmaşık.

Sağlık

Hiç merak ettiniz mi, neden hapşırıyoruz? Bu basit görünen refleksin ardında yatan bilimsel sebepler nelerdir? Hapşırana ne denir?

Bilim ve teknoloji

 Dönüş yolunda olan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay macerası, bilimsel başarılar ve gençlerle kurulan kozmik bağ haberimizde.

Bilim ve teknoloji

Geceleri başımızı yastığa koyduğumuzda, beynimiz bir yolculuğa çıkar. Peki, bu gizemli seyahatte neler yaşanıyor?

İnanç

Birçoğumuzun günlük hayatta sıkça yaptığı, bazılarımızın ise rahatsızlık duyduğu bir hareket: Parmak çıtlama. Peki bu davranış caiz mi?