Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Bilim insanlarının yıllar süren araştırmaları sonucu, Amazon'un gizemli ormanlarında, şimdiye kadar bilinenin ötesinde dev bir yılan türüne rastlandı. Bu tür, yaklaşık 200 kilogram ağırlığında ve 8 metre uzunluğunda olan devasa yeşil anakonda. Hollandalı biyolog Prof. Dr. Freek Vonk'un paylaştığı görüntüler, bu olağanüstü keşfin tanıkları arasında yer alıyor.

Genç Gazete Dünyanın En Büyük Yılanı Amazon'un Derinliklerinde Keşfedildi 3

Yeni Bir Dev: Kuzey Yeşil Anakonda

Yakın tarihli bir araştırma, yeşil anakondanın genetik olarak iki farklı tür olduğunu gösterdi. Ekvador Amazonu'nda yapılan çalışmalarla, yeni adlandırılan kuzey yeşil anakonda (Eunectes akayima), bilim dünyasına tanıtıldı.

Genç Gazete Dünyanın En Büyük Yılanı Amazon'un Derinliklerinde Keşfedildi 4

Yerli Waorani halkıyla işbirliği içinde gerçekleştirilen araştırmalar, bu türün Baihuaeri Waorani Bölgesi'nin Bameno bölgesinde yaşadığını ortaya çıkardı. Araştırmacılar, Amazon nehri sistemi boyunca yaptıkları keşif gezilerinde, sığ sularda gizlenip avını bekleyen dev anakondaları belgelediler.

Queensland Üniversitesi'nden Bryan Fry: "Bu muhteşem yaratıkların boyutları gerçekten inanılmaz. Karşılaştığımız bir dişi anakondanın uzunluğu 6,3 metreydi ve bölgede 7,5 metreden uzun ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığında anakondalar bulunuyor."

Kaynak: Abdullah Argun