ABD Başkanı Donald Trump, İran tarafından ABD savaş uçaklarının düşürülmesinin olası müzakereleri etkilemeyeceğini belirtti. Trump, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarına dair ayrıntı paylaşmayı reddetti.

Trump, olayları “yoğun ve hassas bir askeri operasyon” olarak nitelendirerek, bazı medya kuruluşlarının konuyu ele alış biçiminden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Başkan, İran’ın savaş uçaklarını düşürmesinin Tahran ile yürütülebilecek müzakerelere engel olmayacağını vurguladı:
"Hayır, hiç etkilemeyecek. Hayır, bu bir savaş. Savaş halindeyiz."

Olayın Detayları

İran Devrim Muhafızları Ordusu, sabah saatlerinde ülkenin orta kesimlerinde bir ABD savaş uçağını hava savunma sistemiyle düşürdüğünü açıklamıştı. İran basını, pilotlardan birinin esir alınmış olabileceğini öne sürerken, ABD yetkilileri uçağın düştüğünü doğruladı ve bir mürettebatın kurtarıldığını açıkladı.

Beşar Esad'a bir darbe de eşinden!
Beşar Esad'a bir darbe de eşinden!
İçeriği Görüntüle

Daha sonra New York Times, Hürmüz Boğazı yakınlarında ikinci bir ABD savaş uçağının daha düşürüldüğünü bildirdi. NBC televizyonu ise İran’da düşürülen F-15 uçağına yönelik arama-kurtarma faaliyetlerine katılan 2 ABD helikopterinin hedef alındığını, mürettebatın sağ olarak kurtarıldığını duyurdu.

Trump, tüm bu gelişmelere rağmen Tahran ile diplomatik yolların açık kalacağını ve müzakerelerin devam edebileceğini ifade etti.

Kaynak: bloomberght.com