Bilim ve teknolojinin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında bilimsel farkındalığı artırmak amacıyla TÜBİTAK Bilim Söyleşilerine ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç beyinlerin, bilim dünyasının önde gelen isimleriyle buluşmasına olanak tanıdı.

İnegöl'de 11 Mayıs Hava Durumu: Toz Aşınımına Dikkat! İnegöl'de 11 Mayıs Hava Durumu: Toz Aşınımına Dikkat!

Geleceğin Bilim İnsanları Tübi̇tak Bilim Söyleşilerinde Buluştu 2

Program, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Güven Akçay'ın "Öğrenen Beyin" başlıklı etkileyici sunumu ile zenginleşti. Katılımcılar, beyin, öğrenme ve hafıza üzerine yapılan bu derinlemesine söyleşi sayesinde bilgi birikimlerini artırma fırsatı buldu. Özellikle BİLSEM öğrencileri, yani Cumhuriyetin fidanları olarak nitelendirilen bu genç yetenekler, söyleşiden büyük ilham aldı.

Söyleşinin ardından, katılımcılara kodlama, pekiştirme ve geri çağırma gibi kısa süreli hafızayı uzun süreli hafızaya dönüştürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. 

Geleceğin Bilim İnsanları Tübi̇tak Bilim Söyleşilerinde Buluştu

Etkinlik, Dr. Öğretim Üyesi Güven Akçay'a plaket ve teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi. Aynı zamanda, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nin düzenlenmesinde emeği geçen ve ev sahipliği yapan MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Gökhan Yavuz'a da teşekkürler sunuldu. Programa katılan herkese, öğrencilere ve ailelerine teşekkür edilerek, bilimin ışığında bir araya gelmenin önemi vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi