SpaceX, Türkiye'nin gururu Alper Gezeravcı ve ekibinin Dünya'ya dönüşünü bir gün daha erteledi. Uzaydaki ekstra gün, bilim ve ilham dolu anları beraberinde getiriyor.

Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği bilimsel deneyler ve gençlere ilham veren mesajları, Türkiye'nin uzaydaki yüzü olarak tarihe geçiyor.

Genç Gazete Tüm Türkiye O'nun Uzaydan Dönüşünü Bekliyor (2)

Türkiye'nin Uzaydaki Gururu: Alper Gezeravcı

Yolculuk Neden Ertelendi?

Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları, Alper Gezeravcı ve Ax-3 misyonu ekibinin Dünya'ya dönüşünü bir gün daha erteledi.

İlk Türk astronot Gezeravcı'dan çarpıcı açıklama: "Çöplüğe vesile olan pek çok uzay aracı var” İlk Türk astronot Gezeravcı'dan çarpıcı açıklama: "Çöplüğe vesile olan pek çok uzay aracı var”

SpaceX, Dragon Uzay Aracı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan en erken ayrılış tarihinin 6 Şubat olduğunu duyurdu. Dönüş yolculuğu ise 12 saat sürecek.

Gezeravcı'dan İlham Veren Mesajlar

Axiom Space'in düzenlediği veda töreninde konuşan Alper Gezeravcı, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum" dedi ve ekledi: "Bu, gençler için ilham verici bir başlangıç noktasıydı."

Bilimsel Başarılar ve Deneyler

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deneye imza atan Gezeravcı, "Miyeloid", "Miyoka", "Uyna", ve daha pek çok deney ile uzayın insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştırdı. Bu deneyler, geleceğin uzay görevlerine ışık tutacak.

Uzaydan Yeryüzüne İlham: Marmara Adası'ndan Uzay İstasyonuna Selam

Genç Gazete Tüm Türkiye O'nun Uzaydan Dönüşünü Bekliyor (3)

Balıkesir'in Marmara Adası'nda bir grup öğrenci ve öğretmen, amatör telsiz ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşarak, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan yanıt bekliyor. Öğrencilerin kulağı, 400 kilometre yukarıdan gelecek haberde.

Genç Gazete Tüm Türkiye O'nun Uzaydan Dönüşünü Bekliyor (4)

"Bu yılın Türkiye Yüzyılı olması münasebetiyle gerçekleşen ülkemizin insanlı ilk uzay misyonunun heyecanını öğrencilerimizle birlikte yaşamak istedik." - Okul Müdürü Okan Keskin

Editör: AYHAN BAYRAKTAR