Orta Doğu'nun sıcak gündemine oturan Gazze'deki gelişmeler hakkında son saatlerde dolaşıma giren çarpıcı iddialar, hem İsrail Başbakanlık Ofisi hem de Hamas tarafından reddedildi. Ateşkes ve sınır kapısının açılacağına dair haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları

Gazze'deki Son Durum: İddialar ve Gerçekler

İsrail'den Yalanlama

İsrail Başbakanlık Ofisi, yabancı uyruklu kişilerin çıkarılması karşılığında Gazze'de ateşkesin sağlandığı veya buraya insani yardım girişi için anlaşma sağlandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Hamas'tan Açıklama

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sözcüsü ve Hamas üyesi Selame Maruf, bazı İsrail basınında yer alan ateşkes iddialarının temelsiz olduğunu ifade etti.

Hamas Sözcüsü Selame Maruf: "İsrail basınında çok fazla şeyin dolaşıma sokulduğunu ve bunların temelsiz olduğunu söylüyoruz."

Basında Çıkan Haberler

Basında, Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi için açılacağına dair ve birkaç saatlik ateşkes sağlandığı yönündeki haberler yer almıştı.

Editör: Umut Gökdaş