Tasarruf tedbirleri açıklanmasının ardından gözler İnegöl’de yapımı devam eden projelere döndü. İşte İnegöl’de hangi projeler devam edecek hangi projeler tasarruf tedbirlerine takıldı. Ayrıntılar haberimizde...

Hocaköy Barajı

Baraj Tasarrufa Takıldı

Yapımı yılan hikayesine dönen ve yeterli bütçe ayrılmadığı için sürekli inşaatı duran, 2026 yılında bitirileceği açıklanan Hocaköy Barajı bu seferde tasarruf tedbirlerine takıldı.

Inegöl Stadyum Stadyum Inegöl Stadyum Inegöl 2

Yeni İlçe Stadı Projesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirlerini açıklamasının ardından gözler yeni yapılacak İnegöl İlçe Stadı’na çevrilmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bilim ve Teknoloji Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın müjdesini verdiği, geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman’ın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan yeni stat için müjdeyi aldıklarını duyurmuştu.

Zemin Etüdü

Zemin Etüdü Başlamıştı

Alınan söz sonrası harekete geçen AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, eski hayvan pazarının bulunduğu alanlarda incelemeleri başlatmış ve zemin etüt çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

Bakan Mehmet Şimşek’ten Flaş Açıklama

Yüzde 75’i Geçen Projeler Devam Edecek

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerini açıklamış, fiziki ilerlemesi %75’in üzerinde olmayan yapıların çalışmalarının durdurulacağını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından gözler Hocaköy İçme Suyu Barajı, Yeni Hükümet Konağı ve yeni ilçe stadına çevrilmişti.

Inegölspor Stadyum

Stat Yapılmayacak

Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden elde edilen bilgilere göre İnegöl’e yapılacak stat için tasarruf tedbirleri kapsamında bütçe ayrılmayacağı belirtildi. Konu hakkında görüştüğümüz AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, “Bakanlıklardan yatırım planları ile alakalı bilgileri alacağız. 2-3 güne durum netleşir. Bakanlık nezdinde alınan tasarruf tedbiri kararları. Bu İnegöl ilçe stadının yapılmayacağı manasına gelmiyor. Tasarruf tedbirleri kapsamı içine alınırsa stadın yapımı bir süre ötelenmiş olacak” dedi.

Yeni Kaymakamlık Binası

Kaymakamlık Binası Devam Edecek

Öte yandan, itfaiye karşısında yapımı devam eden Hükümet Konağı binasının yapımına devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: İnegölOnline